Gran Participació a les Festes Majors 2024 de l'Eliana Gran Participació a les Festes Majors 2024 de l'Eliana
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Gran Participació a les Festes Majors 2024 de l'Eliana

L'Eliana ha conclòs les Festes Majors de 2024 amb una elevada participació de la comunitat i visitants. Les celebracions, centrades en la festivitat de la Puríssima i la Mare de Déu del Carme, es van dur a terme del 15 al 17 de juliol, i han destacat per la seua riquesa cultural i emocional.

El cap de setmana passat va començar amb la festivitat de la Puríssima, encapçalada per Carmen Compte. Els dies centrals de les festes van incloure esdeveniments com el 'dia de la Vespra', el dilluns 15 de juliol, on el trasllat de la imatge de la Mare de Déu del Carme es va convertir en un dels moments més emotius. La passejada de coets i els balls tradicionals, a càrrec de La Llauradora, van aportar color i tradició a la jornada. A la plaça del País Valencià, un sarau valencià va reunir desenes de veïns i veïnes que es van animar a ballar. Segons informació a la que hem tingut accés, la Clavaria de la Mare de Déu del Carme va recuperar, després de 13 anys, la tradició de llançar un castell de focs artificials a la mitjanit en honor a la patrona, amb l'orquestra Invictus amenitzant la nit de revetla.

El dimarts 16 de juliol, dia de la Festa Major, va iniciar amb la missa i la cercavila, seguides per la recepció dels clavaris de la Mare de Déu del Carme, presidida per Salvador Lisart, per part de l'alcalde, Salva Torrent, a l'Ajuntament. La jornada va culminar amb una gran mascletà llançada per la pirotècnia Valenciana. A la vesprada, la processó encapçalada pels balls tradicionals va concloure amb el tir de salves, focs artificials i el nomenament dels clavaris i clavari major del 2025: Juan Vallés. Segons informació que hem pogut conèixer, la penúltima nit de revetla va ser un èxit amb la música de l'orquestra Vulkano Show.

El dimecres 17 de juliol, festivitat del Santíssim Crist del Consol, va començar amb una gran despertà dels clavaris solters encapçalats per José Reinal. Els actes del matí incloïen missa, cercavila, recepció a l'Ajuntament i l'última mascletà, amb tocs rojos en honor al Crist. La vesprada va seguir amb una altra processó amb balls tradicionals, que va acabar amb el tir de salves, focs artificials i el nomenament dels clavaris i clavari major del 2025: Andreu Gómez. El gran final de festes va ser protagonitzat per l'orquestra Montecarlo.

Les Festes Majors han comptat amb la presència de l'alcalde de Mirande (França), Patrick Fanton, del regidor de San Mauro Torinese (Itàlia), Daniele Lobino, així com dels presidents i membres del Comité d'Agermanament de totes dues localitats agermanades amb l'Eliana.

Aquest 2024, més de 27.500 persones han participat en els actes al llarg de 13 dies intensos de celebracions, malgrat les altes temperatures. Això demostra la gran resposta d’elianers, elianeres i visitants que han gaudit d'una gran varietat d'activitats culturals: des de pólvora fins a música, balls i temps d'oci.

L'alcalde Torrent ha felicitat totes les persones, clavaries i entitats que han fet possible la celebració d'aquestes festes, ressaltant que l'esforç de tots contribueix al creixement comunitari de l'Eliana.

 

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal