Els regidors de Compromís, Sueca per Davant i l'exportaveu del PP s'uneixen per a destituir Dimas Vázquez del PSPV Els regidors de Compromís, Sueca per Davant i l'exportaveu del PP s'uneixen per a destituir Dimas Vázquez del PSPV
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els regidors de Compromís, Sueca per Davant i l'exportaveu del PP s'uneixen per a destituir Dimas Vázquez del PSPV

  

Registrada la moció de censura contra l'alcalde socialista de Sueca

Els regidors de Compromís, Sueca per Davant i l'exportaveu municipal del PP han registrat aquest dimecres al matí la moció de censura per a destituir l'alcalde socialista de Sueca, Dimas Vázquez. Fonts coneixedores han confirmat que pròximament es fixarà la data exacta de la votació.

La setmana passada, edils de tres partits de Sueca —els set de Compromís, una del PP (l'aleshores portaveu, Carolina Torres) i els tres de Sueca per Davant— subscriviren davant notari el document de la moció de censura.

L'acord contempla que el futur govern municipal siga encapçalat pel líder i portaveu de Sueca per Davant, Julián Sáez, i integrat per aquesta formació i Compromís, amb el suport extern del PP, que ha preferit mantenir-se fora del govern.

El pacte ha provocat la ruptura del grup municipal popular, ja que els dos regidors del PP que no van signar la moció (Isabel Furió i Pío José Lledó) van decidir expulsar la seua portaveu, Carolina Torres, i pactar amb Vázquez per entrar en el govern local, la qual cosa ha comportat propostes de mesures disciplinàries per part del seu partit (proposta de suspensió de militància i expulsió).

Entre els factors que els signants de la moció esgrimeixen figura "la falta de transparència i la pèssima gestió dels recursos econòmics" de l'Ajuntament. Segons els signants, "a Sueca s'ha passat de tindre uns estalvis (romanent de tresoreria) conseqüència de les gestions realitzades prèviament per corporacions precedents, a una situació totalment contrària en què a penes existeixen estalvis".

Encara que el nivell de vida i els serveis s'han incrementat, afirmen que "no s'ha aplicat una contenció de la despesa ni una òptima priorització d'aquesta i dels serveis municipals, la qual cosa ha portat l'Ajuntament a la situació econòmica actual en què ens trobem i que fa que hui dia l'única eixida viable siga apartar del govern municipal als seus responsables polítics".

"Falta de comunicació"

A més, critiquen "la falta de comunicació i la pèrdua de confiança en l'equip de govern". En la seua opinió, "des de l'inici de la legislatura s'ha observat una falta de comunicació per part del grup municipal majoritari PSPV-PSOE, tant respecte dels grups en l'oposició, Compromís i PP, com del grup municipal amb el qual van conformar inicialment govern, Sueca per Davant, cosa que s'ha accentuat amb el pas del temps i ha portat a la ingovernabilitat".

Entre els exemples de la suposada "falta de capacitat en la gestió municipal amb l'alcalde al capdavant" es troba la necessitat de realitzar una modificació de crèdit per a l'abonament de més d'un milió d'euros en factures impagades de l'exercici 2023, "que hui dia encara no han sigut abonades, en la seua majoria, a treballadors i treballadores autònoms, perjudicats per aquesta mala gestió".

"Assalt a l'alcaldia"

Per a l'entorn de l'actual alcalde, aquesta acció és "un assalt a l'alcaldia" amb l'"únic" interès que Compromís torne a entrar a l'Ajuntament "a qualsevol preu", i per part de Sueca per Davant —amb qui el PSOE va compartir l'executiu local— de convertir-se en "una subdelegació d'aquest partit que governa a la Diputació de València junt amb el PP" (en referència a Ens Uneix, la formació que lidera l'exsocialista Jorge Rodríguez).

Per la seua banda, Julián Sáez ha difós en xarxes una 'carta oberta a la ciutadania' en la qual explica que "el matrimoni entre Sueca per Davant i el PSOE va començar a deteriorar-se massa prompte i, un any després de l'enllaç, ha sigut impossible donar-li continuïtat en el temps".

"Quan, per la raó que siga, una relació de parella no funciona, el millor és que cadascú prenga el seu propi camí. En aquests casos, quasi sempre, cadascú té la seua versió dels desencadenants de la ruptura. Els motius de Sueca per Davant ja els vam deixar clars en un comunicat. Arribats a aquest punt, com en qualsevol parella, toca seguir mirant al futur, més quan tenim una filla en comú: Sueca", continua amb la comparació.

"Refer les seues vides"

Sáez afegeix que "tenint clar que no és possible una reconciliació", cadascuna de les parts "ha de refer les seues vides". "I això és precisament el que estem fent des de fa pràcticament un mes. Durant aquestes últimes setmanes, els quatre partits polítics que tenim representació a l'Ajuntament de Sueca hem tractat de propiciar diàlegs i trobar complicitats amb altres formacions. Tot molt lloable. En política, i més en una democràcia com la nostra, es tracta de buscar complicitats entre les diferents persones per a poder sumar majories. Així ha sigut, així és i així serà, sempre que no s'instaure un altre règim que Déu no ho vulga".

En aquest punt, considera "sorprenent que des del socialisme local s'insistisca a fer arribar el missatge que tot el que està passant és un 'assalt a l'alcaldia' per part de Sueca per Davant". "Llavors, com qualifiquem el que va fer el mateix PSOE de Sueca el 2019? Jo us ho diré. Tant allò com el que està passant ara s'emmarca en pràctiques lícites i democràtiques, regulades en la mateixa llei electoral", defensa Sáez, que apunta que "una moció de censura és un instrument per a tractar de trobar noves majories sense necessitat d'esperar a les eleccions".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal