Elisa Núñez deixa Vox per la 'deriva radical contra la immigració irregular i la violència contra la dona' Elisa Núñez deixa Vox per la 'deriva radical contra la immigració irregular i la violència contra la dona'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Elisa Núñez deixa Vox per la 'deriva radical contra la immigració irregular i la violència contra la dona'

   


L'exconsellera de Justícia i Interior Elisa Núñez ha comunicat al líder de Vox, Santiago Abascal, la seua baixa com a afiliada del partit. En una carta, Núñez expressa el seu desacord amb la decisió d'abandonar els governs autonòmics i critica "la deriva radical" de la formació "en les polítiques contra la immigració irregular i en matèria de violència contra la dona".

Núñez manifesta en la seua missiva: "Vaig acatar la decisió (de deixar els governs autonòmics), de la qual em vaig assabentar pels mitjans de comunicació, reclusa en el silenci per lleialtat, però sense compartir-la. Silenci que rompo, quan la distància ha esborrat els seus efectes lògics en el meu ànim. Ara, i només ara, és quan li comunique la meua decisió."

Aquest dimarts, Núñez ha assistit al traspàs de cartera a la nova consellera Salomé Pradas (PP). Núñez defensa que en juliol de 2023 va acceptar l'oferta de ser consellera des del seu "prestigi social" i "independència professional i política", i explica que en agost del mateix any se li va "exigir l'afiliació des de Vox Espanya a la par que acatava les directrius dels seus representants a la Comunitat Valenciana".

Núñez subratlla: "Vaig acceptar, vull deixar-ho clar, perquè era un Consell de coalició PPCV-Vox, les dues forces polítiques que a la Comunitat Valenciana sumaven la majoria absoluta des de 1999 fins a 2011. Un govern d'unitat amb un programa de 50 punts subscrits en juliol de 2023." També reivindica el seu compliment de les directrius del partit "amb el màxim respecte a les seues organitzacions provincials a la Comunitat Valenciana".

L'exconsellera explica que no comparteix "la deriva radical que el Comitè Executiu Nacional de Vox ha introduït, després del 9 de juny, en les polítiques contra la immigració irregular i en matèria de violència contra la dona". Tampoc comparteix "l'oblit de la infrafinançament" de la Comunitat Valenciana, "perjudicada pel govern de Pedro Sánchez".

Polítiques de Viktor Orban

"A més --afegeix--, tampoc compartisc el canvi de grup en el Parlament Europeu. No puc en consciència assumir les polítiques i declaracions de Viktor Orban, president del grup al qual s'ha adscrit Vox a Europa; així com les d'altres líders que l'integren".

En qualsevol cas, Núñez assegura sentir-se "molt orgullosa de la gestió al capdavant de la Conselleria de Justícia i Interior". "A mitjan 2024 havia executat més del 52% del pressupost presentat per mi en les Corts Valencianes en desembre de 2023. En les meues intervencions, parlamentàries i públiques, sempre he defensat les polítiques subscrites pel PPCV i Vox", destaca.

Lamenta "no haver tingut temps" per completar la seua visió d'una "nova Administració Valenciana de Justícia en el marc de les competències estatutàries". "Així mateix, vaig donar solució, el millor que vaig poder, als problemes heretats de l'anterior administració socialista amb el personal que el partit em va imposar des del principi", agrega.

Núñez conclou: "Conscient de no existir incompliment per part del PPCV de l'acord de govern subscrit amb Vox per a trencar-lo unilateralment, quan la seua gestió era acceptada socialment com a unitat d'acció de la dreta valenciana, i el gir polític amb la nova adscripció al grup Patriotes d'Europa en el Parlament Europeu, que condiciona la nova política de Vox, considere que el millor és tornar a la meua situació anterior a la petició d'afiliació exigida en agost de 2023 i abandonar Vox."

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal