El IVACE finança la millora del polígon industrial Enchilagar del Rullo a Vilamarxant El IVACE finança la millora del polígon industrial Enchilagar del Rullo a Vilamarxant
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El IVACE finança la millora del polígon industrial Enchilagar del Rullo a Vilamarxant



L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) ha aprovat una subvenció de 140.796,25 euros per a l'Ajuntament de Vilamarxant. Aquesta ajuda econòmica es destina a projectes que tenen com a objectiu millorar, modernitzar i dotar d'infraestructures i serveis el polígon industrial Enchilagar del Rullo.

El projecte, que va ser presentat al gener per la regidoria encapçalada per Víctor Sanchis amb un pressupost de 446.473,17 euros, ha estat acceptat i parcialment finançat amb fons de la Generalitat Valenciana a través de l'IVACE, expedient MIPAEA/2024/209. La distribució dels fons inclou diverses actuacions:

  • Redacció del projecte de moviment de terres, farciments i esplanació del pàrquing municipal de camions: 5.927,79 euros.
  • Edificació del carril cicle per als vianants i prolongació del tram dels carrers 2 i 3 del polígon: 421.565,08 euros.
  • Instal·lació de càmeres de vigilància a l'accés del pàrquing municipal de camions i subministrament elèctric: 11.453,25 euros.
  • Tancament frontal i col·locació de la porta d'accés principal al pàrquing municipal de camions: 7.122,18 euros.
  • Subministrament de bol·lards reflectors per al carrer 13 del polígon: 404,87 euros.

Aquestes actuacions seran finançades gràcies a la subvenció de l'IVACE i l'aportació del Pla Obert d'Inversions de la Diputació de València.

La construcció del carril cicle per als vianants millorarà la mobilitat sostenible del polígon, contribuint als objectius del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS). Aquest carril facilitarà la connexió entre el nucli urbà i les urbanitzacions situades al sud del terme municipal, oferint continuïtat al carril que es va iniciar en 2019 i que ja facilita l'accés dels veïns al polígon industrial. El nou tram permetrà recórrer tota la part est del polígon fins arribar al camí dels Yesares.

Les altres actuacions se centren en preparar les instal·lacions necessàries perquè el 2025 es puguen dur a terme les obres d'urbanització del pàrquing municipal de camions. Aquestes parcel·les es van adquirir mitjançant la mateixa subvenció l'any 2023.

Víctor Sanchis, regidor de Promoció Econòmica, ha destacat la importància d'aquest projecte: “El pàrquing municipal de camions és un projecte de gran envergadura tant pel muntant econòmic com per la seua extensió, servei i importància estratègica a l'hora d'elevar la categoria del nostre polígon industrial que passaria d'àrea industrial bàsica a àrea industrial consolidada conforme la llei d'àrees industrials de la Comunitat Valenciana”.

Des de l'any 2019, l'Ajuntament de Vilamarxant i l'IVACE han invertit prop de 2 milions d'euros en el polígon industrial Enchilagar del Rullo. Aquesta inversió ha permés modernitzar i millorar les infraestructures del polígon, fet que ha tingut una resposta empresarial notable. Actualment, només queden disponibles dues naus per llogar i quatre per vendre. En el període 2023/24, s'han realitzat 16 operacions de compravenda d'immobles i solars.

Sanchis ha subratllat que la regidoria de Promoció Econòmica està treballant amb inversors, agents immobiliaris, administracions i propietaris per comercialitzar el 25% del sòl disponible abans que finalitze el 2025. L'objectiu és atraure noves empreses i activitats que aporten riquesa i ocupació al municipi.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal