El Govern revisarà el delicte d'injúries a la Corona i altres institucions de l'Estat El Govern revisarà el delicte d'injúries a la Corona i altres institucions de l'Estat
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Govern revisarà el delicte d'injúries a la Corona i altres institucions de l'Estat

La part socialista del Govern ha aclarit aquest dimarts que ha arribat a un acord amb Sumar per a "revisar" el Codi Penal en relació amb els delictes d'injúries a la Corona i a altres institucions de l'Estat, així com les ofenses contra sentiments religiosos. 

Aquestes declaracions es produeixen després que la vicepresidenta segona i representant de Sumar en l'Executiu, Yolanda Díaz, anunciara un acord per derogar la Llei Mordassa entre la seua formació i el PSOE. No obstant això, els socialistes matisen que l'acord es refereix únicament als delictes esmentats i afecta un article de la Llei Mordassa, que suposa que deixe de ser infracció la presa o difusió d'imatges de policies en manifestacions.

Les fonts del Govern consultades afirmen que el pacte implica simplement "obrir el debat" i que estan disposats a "revisar" aquests delictes, però asseguren que encara no s'ha concretat per escrit. De fet, destaquen que no està redactat encara ni han intentat recollir-ho en un text, de manera que encara no es poden conéixer els detalls.

En aquest sentit, la vicepresidenta primera i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha indicat que la derogació de la Llei Mordassa s'està tramitant en el Congrés dels Diputats i ha assenyalat "dificultats" amb alguns grups parlamentaris, ja que cada un intenta incloure les matèries que considera imprescindibles. 

Pel que fa a Sumar, Montero ha explicat que estan parlant dels delictes d'injúries, és a dir, "la part de la Llei Mordassa que té a veure amb la llibertat d'expressió". Per aquest motiu, "aquest aspecte està inclòs en el paquet de regeneració democràtica" que el president del Govern, Pedro Sánchez, presentarà aquest dimecres en el Congrés dels Diputats.

En la mateixa línia, Montero ha deixat clar que l'acord amb Sumar es refereix únicament a aquest apartat de la Llei Mordassa, però que la resta de la norma se segueix treballant i discutint amb els socis parlamentaris de l'Executiu.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal