Denuncies del PSPV pel nou decret del Consell que redueix de 500 a 100 metres la protecció del litoral valencià Denuncies del PSPV pel nou decret del Consell que redueix de 500 a 100 metres la protecció del litoral valencià
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Denuncies del PSPV pel nou decret del Consell que redueix de 500 a 100 metres la protecció del litoral valencià

El Partit Socialista del País Valencià (PSPV) ha llançat una advertència sobre el recent decret de simplificació administrativa aprovat per la Generalitat Valenciana. Segons José Muñoz, síndic socialista a les Corts Valencianes, aquesta nova normativa "emmascara" una reducció significativa en la distància permesa per a construir al litoral.

"El PP està tornant a l'urbanisme depredador de sempre", ha declarat Muñoz als mitjans de comunicació. El síndic ha explicat que el decret redueix la distància per a construir vora mar "dels 500 metres actuals establerts pel Pativel (Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verda del litoral de la Comunitat Valenciana) a cent metres".

Davant d'aquesta situació, el PSPV ha anunciat que estudiarà "amb responsabilitat i serenitat" el contingut del decret, publicat al Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) aquest dimecres. Els socialistes estan "convençuts que oculta moltes més coses" i consideren que aquest decret "òmnibus" amaga "un altre tipus de reformes" i "les polítiques més obscures del PP" en haver-se "aprovat per la via d'urgència".

Muñoz ha manifestat la seua intenció de combatre aquesta normativa i ha criticat la portaveu i consellera d'Hisenda, Ruth Merino, per ser "incapaç de posar exemples" sobre els àmbits de simplificació administrativa durant el ple del dimarts.

Per la seua banda, Joan Baldoví, síndic de Compromís, ha expressat la seua indignació qualificant d'autèntica "barbaritat" que el PP i Vox aproven "per la porta del darrere un decret llei de 123 articles". Baldoví ha comparat aquesta acció amb una llei d'acompanyament als pressupostos de la Generalitat, però "sense esmenes, sense participació ciutadana, sense vot del parlament".

Després d'un "primer estudi" del text, el síndic de Compromís ha assegurat que "no és un decret de simplificació", sinó "de destrucció del territori i dels controls contra la corrupció". Baldoví ha afegit que aquesta mesura representa "un pas més en un full de ruta que ens fa tornar a les pitjors èpoques del PP més corrupte".

L'aprovació d'aquest decret ha generat una forta reacció entre els partits de l'oposició, que veuen amb preocupació les possibles implicacions per al territori i la transparència administrativa. Mentrestant, el govern valencià defensa la mesura com un pas necessari per a la simplificació dels tràmits administratius.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal