Condemna a l'exvicealcalde de València, Alfonso Grau Condemna a l'exvicealcalde de València, Alfonso Grau
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Condemna a l'exvicealcalde de València, Alfonso Grau

   

L'exvicealcalde de València, Alfonso Grau, ha sigut condemnat a quatre anys i mig de presó per malversació de fons públics, i a pagar una multa de cinc milions d'euros per un delicte continuat de suborn. Tanmateix, ha sigut absolt del càrrec de falsedat documental.

L'origen del cas Imelsa: una denúncia d'Esquerra Unida del País Valencià

El cas Imelsa té el seu origen l'any 2014, quan la Fiscalia Anticorrupció va iniciar una investigació arran d'una denúncia presentada per Esquerra Unida del País Valencià (EUPV). Aquesta denúncia assenyalava una suposada trama de corrupció dins de l'empresa pública Imelsa, implicant l'exgerent Marcos Benavent.

Segons les acusacions, Benavent hauria creat una empresa pantalla anomenada Berceo Mantenimientos, que facturava a altres cinc companyies. Aquestes empreses, al seu torn, cobraven a Imelsa per treballs que aparentment no es realitzaven, desviant així comissions i perjudicant les finances públiques. A mesura que la investigació avançava, es van descobrir més implicats i ramificacions de la trama, incloent-hi la possible finançament il·legal de les campanyes electorals del PP de València.

Segons la sentència emesa per la secció segona de l'Audiència Provincial de València, aquesta decisió està relacionada amb una peça del cas Imelsa. A més de Grau, també van ser processats l'exsecretària del grup municipal del PP, Mari Carmen García Fuster, l'exgerent de la Fundació Turisme València, José Salinas, i l'exresponsable de la Fundació de la Comunitat Valenciana per a la Innovació Urbana, Juan Eduardo Santón.

José Salinas ha rebut una condemna de quatre anys de presó com a cooperador necessari en el delicte continuat de malversació de fons públics, però ha sigut absolt del càrrec de falsedat documental. Els altres acusats han sigut absolts de tots els delictes imputats.

Investigació de les campanyes electorals del PP

En una de les peces del cas Imelsa, el jutjat investiga la finançament de les campanyes electorals del PP de la ciutat de València en les municipals de 2007 i 2011 a través de l'empresa Laterne, ja que Grau figurava com a cap de la campanya de Rita Barberá a l'alcaldia de València.

La sentència ha reflectit l'abast de la trama de corrupció, destacant els complexos mecanismes utilitzats per desviar fons públics i beneficiar diversos implicats. Aquesta condemna a Alfonso Grau marca un punt significatiu en la lluita contra la corrupció a València, posant en relleu la necessitat de supervisió i transparència en la gestió dels recursos públics.

  

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal