Clam per Més Recursos Contra la Violència Masclista en un Juliol Tràgic Clam per Més Recursos Contra la Violència Masclista en un Juliol Tràgic
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Clam per Més Recursos Contra la Violència Masclista en un Juliol Tràgic


  

Institucions de la Comunitat Valenciana Demanen Més Recursos Contra la Violència Masclista en un Juliol Tràgic: "Hi Ha Llum al Final de l'Infern"

En un mes de juliol que ha estat marcat per la tragèdia, diverses institucions de la Comunitat Valenciana han condemnat la violència masclista en diferents convocatòries, insistint en la necessitat d'augmentar els recursos per combatre aquesta xacra. Aquestes institucions han destacat la importància que les víctimes i els seus entorns denunciïn i cerquin ajuda perquè "hi ha llum al final de l'infern".

El 'president' de la Generalitat,  acompanyat d'altres membres del govern valencià, ha presidit un minut de silenci davant el Palau per expressar el rebuig als darrers assassinats de dones. En aquest acte també han participat el president de la Diputació de València, Vicent Mompó, i la vicepresidenta de la corporació provincial, Natàlia Enguix.

Augment del Pressupost per a la Igualtat

Carlos Mazón ha destacat la "política global" del Consell en matèria de violència de gènere, amb un increment del 40% en el pressupost d'igualtat i la licitació dels centres 24 hores d'atenció a la dona. Mazón ha afirmat que no necessita fer "cap examen de consciència" respecte a la violència de gènere i que la ruptura amb Vox en el Consell no suposa "cap punt d'inflexió respecte a la política de defensa de la dona". "Intentem que cada dia sigui millor, amb Vox, sense Vox, o amb Vox de mig pensionista", ha comentat.

Rebuig dels Assassinats

La vicepresidenta de la Generalitat i responsable d'Igualtat, Susana Camarero, ha recalcat després del minut de silenci davant el Palau, que després d'un cap de setmana tràgic en el qual presumptament sis dones han estat assassinades a tot Espanya per les seves parelles —una d'elles a Buñol (València) i un altre possible cas en investigació a Alacant— "condemnem de nou i com no podia ser d'una altra manera aquests assassinats per violència sobre la dona, per violència masclista". "Volem avui traslladar el nostre més sentit condol a les famílies de totes les dones assassinades, especialment les dues dones assassinades a la Comunitat Valenciana", ha destacat Camarero.

Necessitat de Reflexió i Millora

Camarero ha subratllat que, si es confirmen aquestes sis víctimes, en tot l'Estat hi ha 26 dones assassinades i a la Comunitat Valenciana ascendiran a sis. "És un juliol tràgic per a aquesta xacra que sembla que no tingui fi", ha enfatitzat, demanant "un esforç extra a totes les administracions". Ha insistit en la necessitat de reflexionar sobre què està passant, analitzar totes les eines i instruments disponibles per a les víctimes i millorar tot el que sigui millorable en termes de prevenció, conscienciació, acompanyament i protecció perquè cap dona que demani ajuda acabi sent assassinada.

Coordinació Entre Administracions

Camarero ha afirmat que el Consell es posa "a disposició" del Govern d'Espanya per treballar conjuntament. "És important la coordinació, la col·laboració, deixar de banda interessos partidistes i treballar de la mà per acabar amb aquesta terrible xacra social".

Suport a les Víctimes

Finalment, ha enviat un missatge a les víctimes: "Necessitem que ens demanin ajuda per posar en marxa tots els recursos a la seva disposició. Hi ha sortida a la violència de gènere, hi ha llum al final de l'infern, de la foscor que estan vivint i aquí hi ha un Consell, una Administració Valenciana per ajudar-les a sortir d'aquesta violència".

Solidaritat i Suport

El ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, ha assistit al minut de silenci convocat davant la Subdelegació del Govern a Alacant, lamentant que hi hagi una nova víctima de violència de gènere a Espanya, "a falta de confirmació oficial". També ha ofert "tota la solidaritat i suport" a la família de la víctima.

Rebuig Unànime

A les portes de l'Ajuntament d'Alacant, el primer edil, Luis Barcala, ha expressat el "rebuig unànime i sense fissures pel terrible assassinat a Alacant i per tots els crims de violència de gènere a Espanya durant un cap de setmana negre". "Lamentar-ho profundament i traslladar a les famílies de les víctimes tot el nostre suport i consol i reiterar la màxima condemna a una violència absolutament intolerable", ha subratllat. A València, la primera tinent d'alcalde, María José Ferrer San Segundo, ha mostrat el seu "rebuig, rebuig, fàstic i tristesa" pels darrers assassinats masclistes.

Consciència Social

La delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha lamentat que "són massa dones mortes" i ha advocat per treballar "de manera conjunta i coordinada" entre les administracions, deixant de banda "confrontacions estèrils, qualsevol joc lingüístic, qualsevol trilerisme, qualsevol manera de minimitzar un problema que és terrorisme, terrorisme masclista". També ha destacat la importància de la conscienciació social, afirmant que "qualsevol ciutadà i ciutadana es pot convertir en un punt violeta".

Respaldo i Solidaritat

A Castelló de la Plana, membres de la corporació, funcionaris i veïns han mostrat el seu suport i solidaritat amb les víctimes i les seves famílies, manifestant tolerància zero contra la violència sobre la dona. El primer tinent d'alcalde, Sergio Toledo, ha expressat que "aquesta xacra ha d'acabar al més aviat possible i hem de posar els mitjans necessaris per eradicar-la".

Aquestes declaracions i manifestacions d'institucions valencianes mostren la seva determinació a combatre la violència masclista, destacant la importància de la col·laboració entre administracions i la necessitat d'augmentar els recursos disponibles per a les víctimes.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal