Casas Bajas es converteix en l'epicentre cultural del Racó d'Ademús amb una ambiciosa Setmana Cultural estiuenca Casas Bajas es converteix en l'epicentre cultural del Racó d'Ademús amb una ambiciosa Setmana Cultural estiuenca
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Casas Bajas es converteix en l'epicentre cultural del Racó d'Ademús amb una ambiciosa Setmana Cultural estiuenca


La localitat de Casas Bajas, al Racó d'Ademús, es prepara per a acollir una de les cites culturals més destacades de l'estiu a la comarca. Segons informació i nota a què hem tingut accés, l'Ajuntament ha presentat una programació variada i de primer nivell per a la seua Setmana Cultural, que enguany presenta una novetat significativa: es distribuirà en dos períodes, del 25 al 28 de juliol i del 12 al 18 d'agost.

La inauguració d'aquesta festa cultural tindrà lloc el dijous 25 de juliol a les 19:00 hores amb l'exposició professional "Hábitat" de Lucía Villarroya al Molí. Seguidament, a les 20:00 hores, se celebrarà un Vi d'Honor al mateix lloc. La jornada inaugural culminarà amb una observació astronòmica al Depòsit nou a les 22:00 hores, a càrrec del Centre Big-History - Aras de los Olmos i AstroAras.

El programa destaca per la seua diversitat d'activitats, incloent tallers, concerts, teatre i exposicions. El divendres 26 de juliol, els més menuts podran gaudir d'un taller de flamenc infantil al recinte Multiusos a les 18:00 hores. A les 20:30 hores, el Molí acollirà "Viaje por el mundo y sus músicas" amb el duo Belforte Fonseca.

Un dels plats forts de la programació és el cicle de concerts d'orgue, que comptarà amb artistes de talla mundial. Segons l'alcalde Pablo Escribano, "No es tracta només d'apostar per la cultura, sinó per la cultura de primer nivell. El nostre objectiu és convertir Casas Bajas en un pol d'atracció cultural, en un poble versàtil, dinàmic i acollidor". Aquest cicle inclourà actuacions de Stanislav Surini, organista de la Catedral de Bratislava (27 de juliol), Pedro A. Sánchez, organista de la Real Basílica de El Escorial (28 de juliol), i Fabio Cioifini, professor del Conservatori de Terni a Itàlia (17 d'agost).

Un altre esdeveniment destacat serà la representació del musical "Los Miserables" a càrrec de la Societat Musical d'Ademuz, que tindrà lloc el 27 de juliol a les 22:00 hores a la Plaça. Aquest espectacle compta amb la participació de mig centenar de veïns del Rincón, posant en valor el talent cultural de la comarca.

La segona part de la Setmana Cultural començarà el 12 d'agost

La segona part de la Setmana Cultural, que començarà el 12 d'agost, oferirà una varietat d'activitats teatrals i musicals. El dilluns 12, el recinte Multiusos acollirà l'obra de teatre "Misión imposible: Los suegros" de l'ACSRR Las Rinconadas, amb dues sessions a les 19:00 i 23:00 hores. El dimecres 14 d'agost se celebrarà el "BIRRAFEST", una ruta de bars, seguida d'una batucada "Trukupá" i l'actuació de Xaranga "Borinots" a la Plaça.

El programa musical continua amb un Festival de Jazz el dijous 15 d'agost, titulat "A la Serranía y el Rincón de Ademuz", que tindrà lloc al Molí a les 22:00 hores. El divendres 16, Sergio Vázquez oferirà un concert de "Saxo covers" al mateix lloc i hora.

La Setmana Cultural també inclou propostes interculturals, com l'espectacle de ritmes jamaicans "Jamaican Jazz" el dissabte 17 d'agost a les 22:00 hores al Molí. El programa conclourà el diumenge 18 amb un concert de música celta a càrrec del grup "Lugh" al Molí a les 20:00 hores.

A més de les activitats mencionades, el programa inclou altres esdeveniments com l'entrega de premis de la V edició del "Certamen literari de Casas Bajas" el dissabte 27 de juliol a les 12:00 hores al recinte Multiusos.

Aquesta ambiciosa programació cultural pretén no només entretenir els veïns locals i comarcals, sinó també atraure l'atenció de tota la província i comarques limítrofes, constituint un element dinamitzador per al desenvolupament del municipi de Casas Bajas.


 


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal