BioValoriza: Un projecte pioner en la prevenció d'incendis forestals a la Mancomunitat Camp de Túria BioValoriza: Un projecte pioner en la prevenció d'incendis forestals a la Mancomunitat Camp de Túria
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

BioValoriza: Un projecte pioner en la prevenció d'incendis forestals a la Mancomunitat Camp de Túria


 



El projecte BioValoriza, amb un pressupost de quasi dos milions d'euros, s'erigeix com una iniciativa crucial per a la prevenció d'incendis forestals en les localitats de la Mancomunitat Camp de Túria i la Mancomunitat Interior Tierra del Vino. Aquest projecte, finançat majoritàriament per la Unió Europea a través del programa NextGenerationEU, compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Reto Demogràfic (MITECO).

El principal objectiu de BioValoriza és la transformació de la biomassa forestal en recursos aprofitables, disminuint així el risc d'incendis i fomentant l'ús d'energia alternativa. A través de la gestió forestal sostenible, es busca visibilitzar el valor dels productes i serveis forestals mediterranis, augmentant la competitivitat respecte a productes amb una major petjada de carboni. Així mateix, es pretén fomentar l'ocupació local verda i integrar la conscienciació ambiental en els programes de formació.

La Diputació de València lidera aquest projecte, amb la col·laboració científica de la Universitat Politècnica de València, que està duent a terme investigacions en els espais naturals de Llíria i Serra, entre altres municipis de la Mancomunitat Camp de Túria. A més, la Diputació construirà dues plantes de producció d'estelles, capaces de transformar més de 100 tones de material forestal en biocombustible, el qual serà utilitzat per a alimentar calderes de biomassa en edificis públics.

Beneficis de BioValoriza municipis de Camp de Túria implicats

Els beneficis del projecte BioValoriza són diversos i extensos. A més de la reducció del risc d'incendis forestals i de la seva virulència, la biomassa recollida serà la base per fomentar la bioeconomia local. Aquest enfocament no només permetrà la creació d'ocupació en termes quantitatius, sinó també qualitatius, promovent l'ocupació verda local.

El projecte no només contribuirà a la producció d'energia sostenible a partir de biomassa, sinó que també ajudarà a la conservació de la biodiversitat i la protecció d'hàbitats i espècies. La gestió forestal sostenible que promou BioValoriza serà clau per mantenir un equilibri ecològic a les zones implicades.

En conclusió, BioValoriza no només és un projecte de prevenció d'incendis, sinó una aposta pel desenvolupament econòmic i ambiental de les àrees rurals de la Mancomunitat Camp de Túria i els seus municipis, com Serra i Llíria. Aquesta iniciativa destaca per la seva capacitat de generar beneficis a llarg termini, tant per al medi ambient com per a les comunitats locals, demostrant que la sostenibilitat i el creixement econòmic poden anar de la mà.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal