Bétera reforça la seua capacitat de resposta davant emergències amb nous plans d'actuació Bétera reforça la seua capacitat de resposta davant emergències amb nous plans d'actuació
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera reforça la seua capacitat de resposta davant emergències amb nous plans d'actuació

 


Bétera:, segons una nota a la qual hem tingut accés, l'Ajuntament ha obtingut una subvenció de 26.000 euros de la Conselleria de Justícia i Interior per a actualitzar i desenvolupar diversos plans d'emergència.

Aquesta questió que porten tant  l'alcaldessa Elia Verdevío com el regidor de Seguretat Ciutadana, Manuel Pérez, té com a objectiu principal preparar el municipi per a afrontar una varietat de situacions d'emergència. "És fonamental estar preparats per a atendre qualsevol emergència i eventualitat en el nostre municipi", ha declarat Verdevío, emfatitzant la importància d'aquesta mesura preventiva.

La subvenció es distribuirà en quatre àrees clau. En primer lloc, 8.000 euros es destinaran a la revisió i actualització del Pla Territorial Municipal d'Emergències. Aquest document base servirà com a guia general per a la gestió de crisis en el municipi. Addicionalment, es destinaran 6.000 euros per a cadascun dels tres nous plans d'actuació municipal: el Pla d'Actuació Municipal front del Risc d'Incendis Forestals, el Pla d'Actuació Municipal front del Risc d'Inundacions i el Pla d'Actuació Municipal front del Risc Sísmic.

La importància d'aquests plans radica en la seua capacitat per a proporcionar protocols d'actuació específics per a diferents tipus d'emergències. Com explica el regidor Pérez, l'objectiu és "estar previnguts i saber com actuar davant qualsevol tipus de catàstrofe que afecte a Bétera". Aquests documents permetran a les forces de seguretat i als serveis d'emergència local estar millor preparats per a previndre i respondre a situacions crítiques que puguen afectar el municipi i la seua ciutadania.

L'elaboració d'aquests plans no només millorarà la formació i l'entrenament dels equips d'emergència, sinó que també establirà protocols clars d'actuació. Això, segons les autoritats locals, ajudarà a "disminuir la vulnerabilitat enfront de les amenaces, valorant i analitzant els riscos sempre ateses les pautes dels Plans per a, així, minimitzar els danys i afrontar les situacions de manera adequada".

La decisió de desenvolupar aquests plans respon a diverses característiques específiques de Bétera. El seu creixement demogràfic recent, la seua ubicació geogràfica als peus de la Serra Calderona i la seua proximitat al Barranc del Carraixet fan que el municipi siga particularment vulnerable a certs tipus de riscos naturals. Aquesta realitat geogràfica i demogràfica subratlla la necessitat d'una planificació acurada i actualitzada en matèria de seguretat i emergències.

Un dels aspectes més destacats d'aquesta iniciativa és el seu enfocament integral. Els plans no només beneficiaran la Policia Local i Protecció Civil de Bétera, sinó que també milloraran la coordinació amb altres entitats com el personal sanitari del Centre de Salut, la UME, els Bombers, la Guàrdia Civil i altres Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat. Aquesta coordinació millorada serà crucial en cas d'emergències, incendis forestals, inundacions o moviments sísmics.

L'alcaldessa Verdevío ha destacat la importància d'aquests plans en el context més ampli de la seguretat pública local. "Ens permeten vertebrar tots els protocols de seguretat pública a nivell local", ha afirmat, subratllant com aquests documents serviran de base per a una gestió més eficaç i coordinada de les emergències en el municipi.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal