Besteiro dona suport a una 'finançament singular' per a Catalunya: 'L'estem reclamant per a Galícia' Besteiro dona suport a una 'finançament singular' per a Catalunya: 'L'estem reclamant per a Galícia'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Besteiro dona suport a una 'finançament singular' per a Catalunya: 'L'estem reclamant per a Galícia'


Emplaça a Rueda a preocupar-se "més" del que ha de reclamar per a Galícia i "menys del que li dicta Feijóo des de Madrid"

El secretari xeral del PSdeG, José Ramón Gómez Besteiro, ha donat suport a que es concedisca a Catalunya una "finançament singular", assegurant que és una demanda que els socialistes gallecs reclamen per a Galícia.

"Galícia està reclamant durant molts anys una finançament singular basada en criteris com l'envelliment de la població i la dispersió, és a dir, tot el que implica un major cost per presentar un servei", ha dit Besteiro, afegint que "no es pot discutir ara" la "finançament singular" que tots reclamen per a "Galícia".

En una roda de premsa celebrada aquest dimecres a la Cambra gallega i preguntat per l'acord entre el PSC i ERC, que contempla que Catalunya recapte el 100% dels impostos, Besteiro ha dit que "una altra cosa distinta és el marc de la solidaritat i igualtat" que, segons ha subratllat, el propi president del Govern, Pedro Sánchez, va dir que "no està en dubte".

En aquesta línia, el líder dels socialistes gallecs ha incidit que la pròpia Constitució garanteix aquesta "solidaritat i igualtat" entre les Comunitats Autònomes i ha aprofitat per emplaçar al titular del Govern gallec, Alfonso Rueda, a preocupar-se "més" del que ha de reclamar per a Galícia i "menys del que li dicta Feijóo des de Madrid". "Perquè Madrid no es preocuparà de la despoblació ni de l'envelliment", ha apuntat.

En la seua intervenció, Besteiro ha sostingut que "només hi ha dos interessats" en què Salvador Illa no siga president de la Generalitat, "el Partit Popular i Junts". Després de criticar que ambdues formacions "coincidisquen una vegada més", ha assenyalat que el propi líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, defensava en els anys 2012 i 2016 la "singularitat".

"Més enllà de l'enfrontament territorial, en què disfruta i en què navega el PP, el PSOE es preocupa pels serveis de les persones. Per això cal atendre aquestes singularitats", ha afirmat.

Qualsevol avanç "s'aplicarà a Galícia"

A més, preguntat pel fet que el BNG reclamés un concert econòmic per a Galícia assegurant que el seu acord d'investidura inclou que "Galícia tindrà el mateix tracte que Euskadi i Catalunya en qualsevol avanç que hi haja", Besteiro ha assegurat que l'acord es refereix al "marc general de les comunitats autònomes" i no només a les comunitats històriques.

"L'avanç que es produïsca en la finançament autonòmica en les comunitats autònomes també s'aplicarà a Galícia", ha assenyalat, per assegurar que això és el que defensa el Partit Socialista. "I d'aquesta posició no ens hem mogut en cap moment", ha afirmat.

Per últim, ha tornat a reprotxar l'actitud del PP apuntant que si sempre es parla de "singularitats", no es pot dir que no es volen atendre les "singularitats". "Perquè llavors no sabem quin interès estem defensant. I el president de la Xunta ha de defensar els interessos de Galícia. Aquesta és la seua obligació", ha conclòs.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal