Benaguasil millora l'accessibilitat amb pictogrames per a persones amb TEA Benaguasil millora l'accessibilitat amb pictogrames per a persones amb TEA
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Benaguasil millora l'accessibilitat amb pictogrames per a persones amb TEA

L'Ajuntament de Benaguasil ha iniciat la instal·lació de senyalística amb pictogrames en diversos edificis, instal·lacions municipals i llocs d'interés de la localitat. Aquesta mesura pretén facilitar la comunicació i l'accessibilitat cognitiva a les persones amb trastorns de l'espectre autista (TEA).

Mitjançant aquesta cartelleria informativa, que es presenta en plaques de metacrilat amb vinil imprés, es dona visibilitat a la necessitat d'atendre les diverses necessitats de la ciutadania, permetent una identificació més senzilla de les activitats i tasques que es desenvolupen en aquests espais.

En total, es col·locaran 20 senyalitzacions en les portes de diferents edificis com ara l'Ajuntament, el retén de policia local, edificis culturals i esportius, així com altres llocs com centres escolars, l'església, el centre de salut, l'oficina de correus, l'estació de metro i farmàcies.

Aquesta iniciativa forma part de les diverses accions dutes a terme per l'Ajuntament per millorar la integració social de les persones amb autisme. En aquest sentit, des del Consistori han assenyalat que "amb la instal·lació d'aquests pictogrames dissenyats per a persones amb TEA i per a totes aquelles que tinguen alguna discapacitat o problema de comunicació, es pretén fer un Benaguasil més inclusiu i accessible per a tota la ciutadania".

La senyalització s'ha realitzat d'acord amb els pictogrames d'ARASAAC, que ofereix recursos gràfics i materials per facilitar la comunicació i l'accessibilitat cognitiva a totes les persones que, per diferents factors, presenten dificultats en aquestes àrees que dificulten la seua inclusió en qualsevol àmbit de la vida quotidiana.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal