Avanços en la Reducció de la Jornada Laboral: Reunió Clau entre el Ministeri de Treball, Sindicats i Patronal Avanços en la Reducció de la Jornada Laboral: Reunió Clau entre el Ministeri de Treball, Sindicats i Patronal
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Avanços en la Reducció de la Jornada Laboral: Reunió Clau entre el Ministeri de Treball, Sindicats i Patronal


El Ministeri de Treball i Economia Social ha convocat una reunió aquest dimecres 17 de juliol amb els sindicats i la patronal per continuar les negociacions sobre la reducció de la jornada laboral. Aquesta reunió arriba després d'haver-se apropat les posicions entre el Ministeri i la CEOE.

El Ministeri de Treball i Economia Social, encapçalat per Yolanda Díaz, es reunirà aquest dimecres 17 de juliol amb els sindicats CCOO i UGT, així com amb les patronals CEOE i Cepyme. Aquesta trobada té com a objectiu avançar en la mesa de diàleg social per a la reducció de la jornada laboral.

En la darrera reunió, el Ministeri de Treball va presentar una proposta als agents socials amb la intenció que la patronal abandonara la seva postura de bloqueig. Yolanda Díaz havia criticat en diverses ocasions la manca de propostes concretes per part de la patronal des de l'inici del diàleg social al gener. En particular, es va destacar que la patronal no havia clarificat la seva posició sobre la reducció de la jornada laboral de 40 a 37,5 hores setmanals el 2025, sense reducció salarial.

La situació va portar el Ministeri de Treball a donar una setmana a la patronal per presentar les seves propostes per escrit. No obstant això, CEOE i Cepyme no van complir amb aquesta exigència, per la qual cosa el Ministeri va presentar una nova proposta per facilitar la transició a la jornada reduïda. Aquesta proposta inclou que el 10% de la jornada anual, que les empreses poden distribuir irregularment, es referisca a la jornada vigent abans de la reducció.

Segons el secretari d'Estat de Treball, Joaquín Pérez Rey, aquesta mesura beneficiaria sectors amb cicles productius inconstants, com l'agricultura i la hosteleria. A més, el Ministeri ha introduït un agreujament per a les infraccions relacionades amb el temps de treball que poden perjudicar la salut dels treballadors.

En aquesta darrera trobada, les patronals van oferir una major concreció de les seves propostes, demanant que les mesures de flexibilitat no siguin purament temporals i que hi hagi un marge transitori més gran per a l'adaptació a les 37,5 hores.

Yolanda Díaz ha expressat el seu optimisme sobre la possibilitat d'arribar a un acord i ha assegurat que no es retirarà de la mesa de negociació fins a aconseguir-lo. "Hemos hecho cosas mucho más difíciles", va declarar.

Per la seva part, el president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha suggerit que la patronal podria estar disposada a negociar. En la seva intervenció a l'Assemblea de la CEOE de 2024, Garamendi va afirmar que la patronal continua disposada a negociar, però va destacar que això no significava dir sempre que sí. Va expressar les seves preocupacions sobre la càrrega addicional per a les empreses que suposaria la reducció de la jornada laboral.

Finalment, el secretari general de CCOO, Unai Sordo, ha avisat que si la situació es bloqueja, el sindicat convocarà protestes a la tardor. Sordo s'ha mostrat obert a negociar la implementació de la reducció de la jornada laboral si la mesura es trasllada a un projecte de llei aquest estiu, però ha advertit que no acceptaran demorar la reducció fins l'any vinent.

Per la seva banda, el secretari general de UGT, Pepe Álvarez, ha demanat a la patronal que deixi de veure la reducció de la jornada laboral com un martiri i ha subratllat la importància d'aconseguir un acord en el qual participi la CEOE.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal