Acord històric entre les confraries de la Puríssima i del Remei per a desplaçar les seues festes Acord històric entre les confraries de la Puríssima i del Remei per a desplaçar les seues festes
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Acord històric entre les confraries de la Puríssima i del Remei per a desplaçar les seues festes

Amb la mediació de l'Ajuntament de Llíria, l'Archicofradia de la Cort de Maria i la Confraria de la Verge del Remei i de la Santíssima Trinitat han arribat a un acord per a evitar la coincidència de les seues festes en el mateix cap de setmana.

Aquest any serà l'últim en què la processó de la Puríssima i la cavalcada del Remedio se celebraran el mateix dia, el diumenge 1 de setembre. L'acord, que entrarà en vigor a partir de 2025, tindrà una durada de 20 anys, prorrogable anualment si cap de les parts no presenta una denúncia.

El pacte ha sigut signat per l'alcalde Joanma Miguel; el prior i el president de la Cort de Maria, Rafael Fernández i Ernesto Civera; i els seus homòlegs de la Confraria de la Verge del Remei, Miguel Ángel Gómez i Mario Arastey.

Des de 2007, el calendari festiu de Llíria s'ha vist afectat per aquesta coincidència, amb la celebració simultània en alguns anys del darrer cap de setmana de les festes de la Puríssima i el primer del Remedio. A partir de 2025, la processó de la Puríssima no podrà realitzar-se més tard de l'1 de setembre, i la setmana festiva del Remedio començarà després d'aquesta data, excepte en les excepcions establides en l'acord.

L'alcalde Joanma Miguel ha expressat “l'agraïment a la bona predisposició mostrada per les dues confraries per a arribar a aquest compromís que redundarà en benefici de tota la ciutat, ja que es podrà gaudir plenament de tots els actes festius de les dues entitats, es garantirà els serveis públics de neteja i seguretat prestats per l'Ajuntament, i s'evitarà haver de tallar la circulació de vehicles en pràcticament tota la població per la coincidència d'activitats”.

Per la seua banda, la regidora de Festes, Mª José Llopis, ha destacat que la Puríssima i el Remedio “són dues celebracions molt arrelades i importants en la nostra ciutat, que formen part del nostre singular patrimoni festiu. Estem molt orgulloses de la voluntat de totes les parts implicades en la negociació, per tal que tot el veïnat i visitants puguen assistir a tots els actes, sense haver de triar, i participar com es mereixen”. També ha recordat que l'acord “inclou el compromís de l'Ajuntament de no realitzar cap acte de Sant Miquel fins que finalitzen les festes del Remedio, per a poder viure a Llíria un intens calendari festiu des de mitjans d'agost fins al mes d'octubre”.

   



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal