Vilamarxant aconsegueix la subvenció REACCIONA 'Entorns Escolars Lliures de Trànsit' per la zona de l'Horta Major Vilamarxant aconsegueix la subvenció REACCIONA 'Entorns Escolars Lliures de Trànsit' per la zona de l'Horta Major
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Vilamarxant aconsegueix la subvenció REACCIONA 'Entorns Escolars Lliures de Trànsit' per la zona de l'Horta Major

Vilamarxant aconsegueix la subvenció REACCIONA "Entorns Escolars Lliures de Trànsit" per la zona de l'Horta Major

 L'Ajuntament de Vilamarxant ha rebut una subvenció de 35.000 euros del Pla REACCIONA d'Entorns Escolars Lliures de Trànsit, gràcies a l'àrea d'Innovació dirigida per Xavier Jorge. Aquesta ajuda, atorgada per l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València, forma part d'un pressupost total de 48.314,09 euros.

El projecte consisteix en la instal·lació de cinc pilons i un sistema de control automàtic per regular el trànsit al voltant del carrer Sant Jaume. Això permetrà tallar el trànsit durant les hores d'entrada i sortida dels alumnes de diverses escoles com el CEIP Horta Major, l’Escola Infantil Municipal, l’edifici d'Infantil del Col·legi San Francisco y Santo Domingo i l’IES Rodanes. Els pilons programables evitaran el pas de vehicles pels accessos a aquests centres educatius, millorant la seguretat dels estudiants.

Aquesta iniciativa es divideix en dues fases. La primera fase ja està en marxa, mentre que la segona s'aplicarà al CEIP de la Pea, a la seu de Primària i Secundària de San Francisco y Santo Domingo i a la Replaça, una zona amb moltes activitats i jocs infantils. A més, s'eliminaran les tanques roges temporals que actualment s'utilitzen per tallar el trànsit en aquestes zones.

El regidor d’Innovació, Xavier Jorge, ha destacat l’esforç realitzat des de l'any passat per a dur a terme aquesta actuació. "Per fi arriba l’execució d’aquesta actuació per la qual hem treballat durant tant de temps. L’objectiu és aprofitar la tecnologia per a regular de forma automatitzada el trànsit al voltant dels centres educatius", ha afirmat.

Jorge també ha ressaltat la importància de la subvenció per a millorar la seguretat dels veïns i especialment dels menors. "Tota ajuda per vetlar per la seguretat dels nostres veïns, de les nostres famílies i dels nostres menuts és benvinguda. D'aquesta forma millorarem la qualitat de vida en el nostre poble fent-ho el més segur possible", ha explicat.




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal