València es torna a manifestar contra el 'genocidi' a Palestina i demana aturar el 'pinkwashing' a Israel València es torna a manifestar contra el 'genocidi' a Palestina i demana aturar el 'pinkwashing' a Israel
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

València es torna a manifestar contra el 'genocidi' a Palestina i demana aturar el 'pinkwashing' a Israel

     


Aquest dissabte, València ha sigut escenari d'una nova manifestació que exigeix la fi de la "complicitat amb el règim colonial israelià" i denuncia el 'pinkwashing' a Israel, una campanya "propagandista" que presenta aquest país com "gay friendly" per "desviar l'atenció de les seues accions criminals". La marxa, convocada pel col·lectiu BDS País Valencià i altres entitats, ha començat cap a les 19.00 hores davant la plaça de bous, on els participants han mostrat cartells i pancartes amb lemes com 'Si foren els nostres fills, també estaríem tan callats?', 'Aturem el genocidi del poble palestí' o 'El món sencer està comprat per Israel'. També han portat banderes de Palestina, inclosa una de gegant que diverses persones han alçat.

"Després de nou mesos d'ofensiva i més de 37.000 persones assassinades, la població palestina continua sent objecte del genocidi millor documentat de la història", denuncia l'organització de la convocatòria en un manifest.

La manifestació, impulsada per la Xarxa Solidària contra l'Ocupació de Palestina (RESCOP), és la sisena mobilització estatal celebrada en els últims mesos. Els convocants critiquen el 'pinkwashing' israelià, que presenten com una campanya propagandística que retrata Israel com un país "gay-friendly" i un "paradís per a les comunitats LGTBIQA+" amb l'objectiu de "desviar l'atenció de les seues accions criminals contra la població palestina".

En aquest sentit, han exigit al Govern d'Espanya que "lidere un alto el foc immediat i permanent" per detindre "el genocidi a Gaza". A més, han instat l'executiu central a "posar fi al comerç d'armes amb Israel", així com a "exigir-li responsabilitats pels crims comesos", "trencar les relacions diplomàtiques, institucionals, econòmiques i esportives" i "acabar amb la persecució i criminalització de la solidaritat amb Palestina".

Jorge Ramos, membre del col·lectiu BDS País Valencià, en declaracions als mitjans, ha explicat que la convocatòria es celebra per "donar suport al poble palestí" i per detindre "el genocidi i la compravenda d'armes i les relacions amb Israel". "Estem davant el pitjor genocidi del segle XXI, el que pitjor parla de l'Atlàntic Nord", ha advertit, i ha reclamat  "passar de les paraules als fets".

En aquesta línia, ha considerat "totalment insuficient" el reconeixement de l'Estat palestí i participar en la demanda de Sud-àfrica, encara que ha assenyalat que són "gestos" que "reconeixen" des del col·lectiu. En qualsevol cas, ha recalcat que "el més important" és que "hi ha armes i municions des de l'Estat espanyol que estan massacrant els xiquets palestins". "La clau és deixar de comprar i vendre armes", ha insistit.

    


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal