València BioValoritza: Identificades les Zones d’Actuació a Llíria per a Gestió Sostenible i Energia Renovable València BioValoritza: Identificades les Zones d’Actuació a Llíria per a Gestió Sostenible i Energia Renovable
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

València BioValoritza: Identificades les Zones d’Actuació a Llíria per a Gestió Sostenible i Energia Renovable

Seran objecte d'un tractament silvícola per a reduir el risc d'incendi i utilitzar la biomassa per a ús energètic

València BioValoritza: Identificades les Zones d’Actuació a Llíria

El projecte València BioValoritza avança amb la identificació de les àrees d'intervenció al municipi de Llíria. Personal tècnic del mateix Ajuntament i de la Universitat Politècnica de València han dut a terme un exhaustiu inventari del bosc de La Concòrdia per a determinar les zones òptimes per a aquest projecte innovador.

Segons ha explicat la regidora de Medi Ambient, Consuelo Morató, "aquesta és la primera acció sobre el terreny d'aquesta iniciativa interadministrativa que aposta per una gestió sostenible dels nostres entorns naturals. En aquest cas concret, es pretén reduir el risc d'incendis i aprofitar la biomassa per a ús energètic en el mateix municipi".

Durant el procés d'inventari, s'han mesurat el diàmetre dels arbres i la densitat de la massa forestal, amb la qual cosa s'ha identificat una àrea de 114 hectàrees com a adequada per al desenvolupament del projecte. Aquesta zona destaca per la seua accessibilitat i els pendents favorables, a més d'oferir una simulació de producció de serveis ecosistèmics que permetran obtenir les tones de biomassa necessàries per al projecte.

Els terrenys seleccionats seran sotmesos a tractaments silvícoles per part d'una brigada forestal especialitzada, que serà contractada per l'Ajuntament de Llíria gràcies a una subvenció específica per a aquesta iniciativa. El treball es farà amb els mitjans materials adequats per a garantir l'eficàcia de les tasques.

El projecte València BioValoritza està constituït per la Diputació de València, l'Ajuntament de Llíria, la Mancomunitat Camp de Túria, la Mancomunitat Interior Terra del Vi, l'Ajuntament de Serra i la Universitat Politècnica de València. Amb un pressupost total d'1.895.425 euros, compta amb el suport de la Fundació Biodiversitat del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO), dins del marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea-NextGenerationEU.

Aquest projecte no sols busca la preservació dels espais naturals i la prevenció d'incendis, sinó que també promou una economia circular utilitzant la biomassa generada per a cobrir necessitats energètiques locals. Així es fomenta una major sostenibilitat i resiliència dels entorns rurals, integrant tecnologia avançada i pràctiques innovadores en la gestió dels recursos forestals.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal