Un Simulacre d'Incendi Interromp el Ple de Les Corts Valencianes Un Simulacre d'Incendi Interromp el Ple de Les Corts Valencianes
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Un Simulacre d'Incendi Interromp el Ple de Les Corts Valencianes

En una jornada que prometia ser rutinària a Les Corts Valencianes, un inesperat simulacre d'incendi ha aconseguit trencar la monotonia del debat parlamentari, oferint als diputats i al personal una experiència poc comuna en la seua tasca diària.

El dimecres, mentre es desenvolupava amb normalitat el ple dedicat a debatre la nova llei d'À Punt, presentada conjuntament pel Partit Popular i Vox, l'edifici de Les Corts es va veure sobresaltat per l'estrident so de l'alarma antiincendis. Aquest fet va ocórrer precisament quan la diputada del PP, Dolores Roch, qui ostenta el càrrec de presidenta de la Comissió de la Radiotelevisió Valenciana i l'Espai Audiovisual, es trobava en plena presentació del dictamen sobre l'esmentada llei.

La situació va agafar per sorpresa a tots els presents, incloent-hi diputats, personal administratiu, periodistes i convidats. La presidenta de Les Corts, Llanos Massó, va reaccionar amb promptitud, interrompent l'exposició de Roch i sol·licitant a tots els assistents que seguiren les instruccions del personal de la cambra: "Sembla que hi ha una situació d'emergència, facen cas al personal de la cambra", va indicar amb fermesa.

En qüestió de minuts, l'edifici de Les Corts va quedar completament buit, complint així amb els protocols de seguretat establerts. La majoria dels evacuats es van congregar als carrers adjacents, concretament als carrers Navellos i de la Unió, on van romandre durant els aproximadament cinc minuts que va durar el simulacre.

Aquest tipus d'exercicis de seguretat, tot i que necessaris, no solen coincidir amb sessions parlamentàries en curs, fet que va atorgar un caràcter excepcional a la jornada. El simulacre va servir per a posar a prova la capacitat de resposta tant dels representants polítics com del personal de Les Corts davant una hipotètica situació d'emergència.

Una vegada finalitzat el simulacre i confirmada la seguretat de l'edifici, els diputats i la resta del personal van tornar a les seues posicions per a reprendre la sessió plenària. Aquest breu però significatiu parèntesi en la rutina parlamentària va demostrar l'eficàcia dels protocols d'evacuació i la importància de mantenir-se preparats per a qualsevol eventualitat.

La coincidència del simulacre amb el debat sobre la llei d'À Punt, un tema de gran rellevància en l'actualitat política valenciana, afegeix un toc d'ironia a la situació. Aquesta llei, que busca reformar el model de gestió de la radiotelevisió pública valenciana, ha generat un intens debat entre els diferents grups parlamentaris.

En resum, aquest inusual episodi en Les Corts Valencianes serveix com a recordatori de la importància de la seguretat en els edificis públics, alhora que ofereix una pinzellada d'humanitat i espontaneïtat en el sovint rígid món de la política institucional. La ràpida i ordenada evacuació de l'edifici demostra que, més enllà de les diferències polítiques, la seguretat i el benestar dels representants i treballadors són una prioritat compartida per tots.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal