Sumar tanca campanya amb una crida a la unitat progressista i al rebuig a la corrupció Sumar tanca campanya amb una crida a la unitat progressista i al rebuig a la corrupció
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sumar tanca campanya amb una crida a la unitat progressista i al rebuig a la corrupció

Estrella Galán reivindica a Sumar com el projecte d'unitat i recrimina al PSOE: "Cal ser esquerrà no en cartes sinó en el BOE"

  Sumar busca suport per consolidar un govern progressista i frenar Feijóo  

La vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, ha instat a una gran mobilització progressista al voltant de Sumar de cara a les eleccions europees del 9 de juny, per evitar que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, tinga una altra oportunitat. Díaz ha expressat que aquesta data ha de demostrar la intol·lerància envers la corrupció, associada al PP, i enfortir Sumar per protegir un govern progressista que defineix com un "faro" mundial. Aquest missatge s'ha transmés durant l'acte de tancament de campanya de Sumar a València, amb la presència d'Estrella Galán, cap de llista de la coalició, així com altres figures polítiques com Pablo Bustinduy, Íñigo Errejón, Vicent Marzà, Manu Pineda, i Andere Nieva, a més dels dirigents de Compromís Joan Baldoví, Àgueda Micó i Alberto Ibáñez.

Sumar conclou així una campanya intensa, amb la qual aspiren a aconseguir un resultat positiu que canvie la dinàmica del cicle electoral actual i torne a ser una força clau en el bloc progressista, tal com va passar el 23 de juliol.

  Díaz critica el PP i defensa la plurinacionalitat  

Durant el seu discurs, Yolanda Díaz ha destacat la importància del suport a Sumar el 9 de juny, com una manera de defensar la diversitat plurinacional i multicultural d'Espanya, en contrast amb una dreta que rebutja l'ús de llengües cooficials. A més, ha carregat contra el PP, recordant la moció de censura de fa sis anys i assenyalant que les eleccions europees haurien de servir per rebutjar de nou la corrupció del PP, la qual ha suposat més de 60.000 milions d'euros en escàndols.

  Sumar com a projecte de cohesió  

Per la seua banda, Estrella Galán ha afirmat que en aquestes eleccions està en joc que el "cor del Govern", Sumar, bategue amb més força i que del 9 de juny sorgisca un Executiu "més fort i valent". Ha destacat que les famílies progressistes han de donar suport a Sumar, ja que és el projecte de la "unió de les esquerres", incloent-hi tant "els rojos com els verds". Galán ha criticat també al PSOE per la seua manca de coherència entre el que escriuen i el que publiquen al Boletín Oficial del Estado (BOE), i ha instat a trencar les relacions diplomàtiques amb el govern de Benjamin Netanyahu.

  Errejón acusa el Poder Judicial de parcialitat  

Íñigo Errejón ha denunciat que el Poder Judicial ha decidit "entrar en campanya" per ajudar els candidats de la dreta, acusant-los de detestar la presència de Sumar al govern, ja que impulsa mesures com la democratització del sistema judicial. També ha defensat que, malgrat la diversitat d'opcions a l'esquerra, Sumar és l'única opció que defensa la "autodefensa nacional".

  Bustinduy alerta sobre la dreta i la democràcia  

El ministre Bustinduy ha alertat que l'auge de forces "autoritàries, racistes i antidemocràtiques" pot desmotivar la ciutadania, però ha remarcat que la democràcia a Europa està "amenaçada" per la unió de la dreta amb els ultres. Ha subratllat la necessitat de mesures estructurals com la reforma fiscal per protegir la democràcia.

  Manu Pineda i la unitat contra el feixisme  

Manu Pineda ha insistit que la dreta no podrà guanyar si l'esquerra es manté unida, en comptes de combatre entre si. Ha criticat el PSOE per aliar-se amb el PP a Europa, i ha advertit que sense un bon resultat a les eleccions europees, els socialistes podrien mirar a Sumar com un "intrús" en el govern.

  Baldoví defensa la València de Compromís  

Joan Baldoví, síndic de Compromís, ha destacat la València "amable, verda i europea" creada per Joan Ribó i Compromís, i ha criticat que el PP i Vox volen tornar a la ciutat a un passat en blanc i negre. Baldoví ha animat a votar el proper diumenge amb "passió".

  Micó i la responsabilitat de Sumar  

Àgueda Micó ha fet una crida a "plantar cara" contra el "discurs de l'odi i el negacionisme", destacant la responsabilitat de Sumar en estar a l'altura de les necessitats de la ciutadania. Ha afirmat que Sumar al govern d'Espanya marca una diferència significativa en la millora de les condicions laborals i econòmiques.

  Marzà vol "canviar Europa"  

Finalment, Vicent Marzà ha declarat que Compromís-Sumar lluitarà per una societat més digna i justa a Europa, i ha instat a votar per un canvi profund i substancial. Ha expressat la voluntat de no només frenar la dreta i l'extrema dreta, sinó de guanyar-les.


  

  
 


  

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal