STEPV alerta sobre la reducció de 2.000 llocs de treball en educació i anuncia mobilitzacions STEPV alerta sobre la reducció de 2.000 llocs de treball en educació i anuncia mobilitzacions
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

STEPV alerta sobre la reducció de 2.000 llocs de treball en educació i anuncia mobilitzacions

El Sindicat de Treballadors i Treballadores de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) ha expressat la seua preocupació per la proposta de plantilles facilitada per la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació, que "confirma els retalls" de 2.000 llocs de treball en diferents nivells educatius, incloent-hi els col·legis, instituts i centres de Formació Professional (FP).

  Convocatòria de la Mesa Sectorial:  

El departament liderat per José Antonio Rovira ha convocat els sindicats per a una reunió de la Mesa Sectorial el pròxim dijous 13 de juny. En aquesta trobada es presentarà la proposta de plantilles per al curs vinent en Infantil, Primària, Secundària i FP. STEPV, després d'un "primer anàlisi" dels esborranys, ha confirmat que hi haurà retalls en totes les etapes educatives.

  Situació en Infantil i Primària:  

En Infantil i Primària, STEPV denuncia que la proposta de la Conselleria "no defineix clarament" les plantilles del curs vinent i alerta que, amb l'anul·lació de l'acord de plantilles signat amb el govern del Botànic, està en perill l'aplicació dels increments de plantilla acordats per al curs 2023-2024. Això podria suposar "un retorn a l'ordre de plantilles de 2013".

STEPV destaca que no s'ampliarà el que estava previst per al curs següent, com ara la dotació d'un mestre addicional en centres d'Infantil a partir de 10 unitats o llocs de treball parcials en centres de Primària amb 3, 4 o 5 unitats. Ara, la dotació d'un lloc de treball addicional només es farà a partir de 13 unitats, en lloc de les nou anteriors, la qual cosa representa un clar retall, segons el sindicat.

No obstant això, STEPV valora "positivament" la proposta de recuperar un mestre d'Educació Infantil en escoles de primer cicle, però assenyala que per a això no caldria denunciar les plantilles actuals, sinó simplement afegir aquesta proposta. El sindicat demanarà una negociació "urgent" sobre les necessitats de plantilles en aquests centres.

  Retalls en Secundària i FP:  

En Secundària i FP, els retalls són "molt més evidents", segons STEPV, ja que la Conselleria ha proposat parar el desenvolupament de l'acord de plantilles que s'havia d'acabar de desenvolupar el curs vinent. Això implicaria que no es donarà una hora més de desdoblament i suport en 3r i 4t de l'ESO, ni una hora addicional de tutoria per a tots els grups d'ESO. A més, desapareix la codocència i l'increment horari previst per a diverses assignatures.

Altres mesures afectades inclouen l'increment d'una hora per a la Religió en Batxillerat i la no implementació de les hores de coordinació previstes per al curs vinent en FP, on només es quedaran en tres hores. Tampoc es contemplen les tres hores de dedicació a mòduls d'idioma estranger ni les dues de formació en empreses per grup. L'única mesura positiva, segons STEPV, és la incorporació d'un orientador per cada 300 alumnes, tot i que això està "condicionat" a certes condicions.

  Resposta i mobilitzacions:  

STEPV adverteix que la proposta de la Conselleria comportarà els retalls previstos, afectant 2.000 llocs de treball de nova creació per al curs que ve, amb un impacte potencialment major si es tenen en compte les unitats de l'arranjament escolar en Infantil i Primària, les Escoles Oficials d'Idiomes (EOI) i les unitats de Secundària, Batxillerat i FP.

Davant aquesta situació, STEPV proposa mobilitzacions durant els mesos de juny i juliol i també durant el pròxim curs, com a continuació de la vaga del passat 23 de maig, amb l'objectiu de "revertir aquestes polítiques contra l'escola pública" impulsades pel Consell. El sindicat busca el suport de la resta de sindicats de la Mesa Sectorial i de la Plataforma per l'Ensenyament Públic per a coordinar les accions de protesta.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal