Sant Antoni de Benaixeve sancionarà als qui no arrepleguen els excrements de les seues mascotes Sant Antoni de Benaixeve sancionarà als qui no arrepleguen els excrements de les seues mascotes
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sant Antoni de Benaixeve sancionarà als qui no arrepleguen els excrements de les seues mascotes

L'Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve, en col·laboració amb la Policia Local, està preparant un pla d'acció per a posar fi a la pràctica d'abandonar els excrements de les mascotes en la via pública.  Segons informen amb una NdP. Aquest comportament, per part d'alguns veïns de la localitat, suposa un problema significatiu de neteja i salubritat que l'ajuntament vol erradicar. L'objectiu és conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de recollir les deixalles dels seus animals de companyia i reduir els costos municipals associats a la neteja d'aquests excrements.

El projecte s'implementarà en dues etapes. En la primera fase, de caràcter informatiu, s'intensificarà la vigilància tant en el centre urbà com en les zones residencials per a advertir als residents sobre la necessitat de recollir els excrements de les seues mascotes. Durant aquest període, es repartiran bosses de recollida per a facilitar la tasca.

Després d'aquesta etapa informativa, es passarà a una segona fase en la qual la Policia Local començarà a imposar sancions econòmiques a aquells que abandonen les deposicions dels seus animals en la via pública. Les multes podran arribar fins als 3.000 euros, tal com ha anunciat el consistori.

El regidor de Policia, Pedro Pérez Casas, ha lamentat que encara hi haja veïns que, amb aquestes pràctiques, provoquen problemes de neteja i higiene a la localitat. Pérez Casas ha destacat que aquesta problemàtica no és només una qüestió estètica, sinó també un tema de salut pública, especialment per als xiquets, que són el grup més vulnerable. Per això, després d'una àmplia campanya de conscienciació, l'ajuntament serà rigorós en l'aplicació de les multes a qui no complisca amb les normes.

El regidor ha comparat el fet de no recollir els excrements de les mascotes amb altres actes incívics, com l'abandó de residus o la realització de grafitis, assenyalant la gravetat d'aquestes conductes.

Compromís amb la neteja pública

L'alcaldessa de Sant Antoni de Benaixeve, Eva María Tejedor Marí, ha reafirmat que la neteja i el manteniment de la via pública són una prioritat per a l'actual equip de govern. Tejedor Marí ha recordat que, en els últims mesos, s'han dut a terme millores en les zones verdes, s'ha millorat la il·luminació en diverses àrees del municipi i s'ha agilitzat el servei de resolució d'incidències en un 70% a través de la línia verda.

L'alcaldessa ha expressat la seua confiança en què, després de la fase informativa del pla, no siga necessari imposar sancions a ningú, i que tots els veïns comprenguen les responsabilitats que comporta tindre una mascota. També ha criticat l'escassa efectivitat de les campanyes realitzades per l'anterior equip de govern, que es limitaven a gastar diners públics en materials publicitaris sense aconseguir un canvi real en el comportament dels ciutadans.

      




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal