Sant Antoni de Benaixeve finalitza la instal·lació d'una coberta definitiva en el pati del CEIP 8 de Abril Sant Antoni de Benaixeve finalitza la instal·lació d'una coberta definitiva en el pati del CEIP 8 de Abril
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sant Antoni de Benaixeve finalitza la instal·lació d'una coberta definitiva en el pati del CEIP 8 de Abril

L'equip de govern "posa fi a una reivindicació històrica del centre amb una inversió de 34.000 euros"

La oposició va criticar els retards i la gestió dels fons en el projecte

L'executiu ha iniciat, de manera paral·lela, els treballs amb la Conselleria d'Educació per a la creació d'una infraestructura similar en el CEIP La Sabina

Segons informa l'Ajuntament de San Antonio de Benagéber ha finalitzat aquesta setmana la instal·lació d'una coberta fixa en el CEIP 8 de Abril, amb una inversió de 34.000 euros. L'equip de govern "compleix així amb una reivindicació històrica del centre, que portava anys demandant una dotació estable per a cobrir part de la zona de recreo, després de diversos anys de solucions provisionals i de dubtosa qualitat".

El centre comptava en els seus inicis amb una dotació similar que es va deteriorar amb el pas del temps, però des d'aleshores els diferents executius no l'havien dotat d'una instal·lació definitiva. Els treballs de muntatge, que han finalitzat aquesta mateixa setmana, han permés també comprovar la seua seguretat davant les pluges, deixant llesta la infraestructura per a les últimes sessions de juny i especialment per al començament del pròxim curs 2024-2025 al setembre, el mes lectiu en què es registren les temperatures més altes.

La alcaldessa de la localitat i regidora d'Educació, Eva Tejedor, que ha supervisat el muntatge de la instal·lació al final de les obres, ha destacat "el haver donat una solució definitiva a un problema que el CEIP 8 de Abril portava tant de temps esperant, i en tan sols un any de govern".

En aquest sentit, la primera edil ha assegurat que "som conscients que hi ha qui hauria volgut que aquesta infraestructura haguera estat llesta abans, però a causa del caràcter definitiu de l'estructura i els tràmits burocràtics que comporta els treballs s'han allargat una mica més en el temps. Hui, tots hem d'estar satisfets que amb aquesta infraestructura fixa, al final els xiquets i xiquetes de San Antonio de Benagéber podran gaudir del pati cobert i durant tot l'any, tant en dies de calor, com en dies de pluja".

Tejedor ha lamentat també que "el CEIP 8 de abril haja rebut una falta d'atenció total per part de l'anterior executiu, que ha tingut huit anys als alumnes jugant dins de 'carpes falleres' o, en el pitjor dels casos, sota tendals barats i de mala qualitat que eixien volant en els dies de vent, posant en risc als mateixos alumnes, com va passar en el curs escolar de 2022". "Només la carpa de l'any passat va tindre un cost de prop de 4.000 euros per dos mesos de muntatge", ha recordat.

"Estem donant un gir de 180 graus a les polítiques "chapuza" que s'han vingut escometent en aquesta localitat, també en l'àrea d'Educació", ha incidit l'alcaldessa. "És necessari fer política mirant als joves i no d'esquena a ells", ha advertit.

Reprotxes de l'oposició

L'oposició va criticar en l'últim ple de maig de 2024 la situació estranya d'un tendal que s'executaria fora ja del període escolar. Per part del grup AISAB es va deixar constància que des de setembre de 2023, "ja es van afectar pel nou govern la quantitat de 22.941 euros, amb baixes de la partida de transport, per a dedicar-les al tendal del CEIP 8 de abril, no obstant això, segueix quasi un any després sense executar-se i, precisament en aquest ple altres 9.000 euros".

Per la seua banda, GuanyemSab va reprotxar que el tendal del CEIP 8 de abril continuava sense posar des de fa quasi un any i, tanmateix, altres qüestions es van fer fins i tot abans d'aprovar-les, "Demanaríem criteri polític per a indicar-li al personal quines són les coses urgents, no és el mateix tindre el tendal del 8 de abril ara que acaba el curs, que en el seu moment".

Nova instal·lació en el CEIP La Sabina

De manera paral·lela al muntatge d'aquesta dotació, l'equip de govern ja ha iniciat els tràmits amb la Conselleria d'Educació per a la instal·lació d'una dotació de similars característiques en el CEIP La Sabina, l'altre centre públic de la localitat.

"Volem que tots els nostres alumnes gaudisquen del pati en les mateixes condicions", ha apuntat la responsable, "per això demanem celeritat a la Generalitat en aquest assumpte".




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal