Riba-roja obri una finestra al món en la Fira de la Interculturalitat el dissabte 15 dejuny Riba-roja obri una finestra al món en la Fira de la Interculturalitat el dissabte 15 dejuny
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja obri una finestra al món en la Fira de la Interculturalitat el dissabte 15 dejuny

El pròxim dissabte 15 de juny, Riba-roja de Túria es convertirà en l'epicentre de la diversitat cultural amb la celebració de la Fira d'Interculturalitat. Este esdeveniment, dissenyat per a celebrar la riquesa cultural de les diverses comunitats que conviuen en el municipi, començarà a les 18.30 hores en la Plaça Adolfo Suárez.

La fira s'iniciarà amb una cercavila i desfilada acompanyada per una animada batucada, on es representaran diferents països com el Perú, el Brasil, Xile, Hondures, Àfrica, Cuba, l'Índia i Mèxic. Cada país oferirà espectacles de ball, capoeira i mariachis en l'escenari central, brindant als assistents una mostra vibrant de les seues tradicions.

A més dels espectacles, hi haurà casetes culturals i activitats gratuïtes per a tota la família, com tatuatges d'henna, fotoràpid i pintacares, pensades per a involucrar als més menuts i ensenyar-los la importància de la interculturalitat. Els Fadrins 2024 col·laboraran en l'esdeveniment oferint el popular "quint i tapa" als assistents.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha destacat el valor de la convivència i el respecte en el municipi: "Riba-roja és un exemple viu de convivència i respecte, quasi 3.500 persones de 85 països diferents han triat el nostre municipi per a viure. Este esdeveniment valora la interculturalitat i la riquesa de les cultures que formen part de la nostra comunitat. Celebracions com esta reforcen els llaços de convivència i ens permeten apreciar la diversitat cultural que ens envolta." Raga també ha subratllat el compromís de l'Ajuntament amb la inclusió i la diversitat, i ha afirmat que es treballa per construir un poble on cada individu se senta valorat i respectat, sense importar el seu origen cultural o nacionalitat.

En Riba-roja, l'oficina PANGEA ofereix servicis d'acolliment, informació i assessorament per a la població immigrant resident en el municipi. Este servei municipal inclou orientació i assessorament jurídic, informes sobre integració social, adequació de vivendes i tramitació de prestacions econòmiques individuals.

El regidor de Polítiques Inclusives, David Barbancho, ha recalcat la importància de la Fira d'Interculturalitat: "És una oportunitat única per a acostar-nos i conéixer les diferents cultures que conviuen en el nostre municipi. És un espai de celebració i aprenentatge que ens enriqueix com a societat. Convidem a tota la ciutadania a participar en esta celebració de la interculturalitat, on la nostra diversitat es transforma en una font d'unitat i enriquiment per a tots."

La Fira d'Interculturalitat de Riba-roja promet ser una jornada plena de color, música i tradició, oferint a veïns i visitants una experiència multicultural única.

    


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal