Riba-roja de Túria impulsa els Premis EcoRiba 2024 per a projectes mediambientals Riba-roja de Túria impulsa els Premis EcoRiba 2024 per a projectes mediambientals
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria impulsa els Premis EcoRiba 2024 per a projectes mediambientals

Riba-roja de Túria impulsa els Premis EcoRiba 2024 per promoure iniciatives mediambientals en diversos sectors

El consistori destinarà 1.500 euros al guanyador de cadascuna de les cinc categories i 500 euros addicionals per a la categoria d'educació.

Riba-roja de Túria, 20 de juny de 2024 - L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha anunciat la convocatòria dels Premis EcoRiba per a l'any 2024, amb l'objectiu de promoure iniciatives mediambientals des de diferents sectors de la societat. Els premis ofereixen una dotació econòmica de 1.500 euros per al guanyador de cada categoria, i un premi addicional de 500 euros per al finalista en la categoria d'educació.

Els Premis EcoRiba es divideixen en cinc categories: Empresa, Educació, Paisatge, Honorífic i Difusió. Cada categoria està enfocada a reconéixer iniciatives que contribueixen a la sostenibilitat i la protecció del medi ambient.

Categoria EcoRiba Empresa

Aquesta categoria és dirigida a les empreses ubicades a Riba-roja de Túria que han implementat mesures destacades en economia circular, com l'eficiència energètica, la reducció i reciclatge de residus, o la disminució d'emissions de CO₂. Els projectes hauran de demostrar un impacte mesurable en aquests àmbits.

Categoria EcoRiba Educació

Els premis en aquesta categoria es destinen a centres educatius, empreses o associacions de la comarca del Camp de Túria que han desenvolupat programes educatius sobre protecció ambiental. Els projectes han de tenir una durada mínima d'un any i han de demostrar una rellevància significativa en l'ensenyament sobre medi ambient.

Categoria EcoRiba Paisatge

Aquesta categoria premia projectes públics o privats que posen en valor el paisatge de Riba-roja de Túria i que tenen una transcendència social notable. Es valoraran aquelles iniciatives que destaquen per la seua originalitat i impacte positiu en el municipi.

Categoria EcoRiba Honorífic

En aquesta categoria poden participar particulars, centres ocupacionals, educatius, associacions i altres col·lectius socials que han destacat per la seua originalitat i eficàcia en projectes mediambientals. Es valoraran aquells projectes que tenen una significació especial en la comunitat.

Categoria EcoRiba Difusió

Aquesta categoria està oberta a qualsevol mitjà de comunicació d'àmbit nacional que haja realitzat accions destacades en la difusió de temes mediambientals. En aquest cas, els candidats no necessiten presentar documentació, ja que serà la comissió d'avaluació la que designarà el guanyador.

Avaluació i concessió dels premis

El jurat dels Premis EcoRiba valorarà la innovació, l'originalitat i l'impacte social i ambiental dels projectes presentats. En cas que cap candidatura complesca els requisits mínims, el jurat es reserva el dret de deixar deserta alguna categoria.

El sistema de concessió dels premis es basa en la concurrència competitiva, amb un total de 8.000 euros destinats als finalistes de cada categoria, amb 1.500 euros per a cada guanyador i 500 euros per al finalista en educació. El termini de presentació de la documentació serà de l'1 de juny al 30 de juliol, i la cerimònia d'entrega dels premis tindrà lloc en l'últim trimestre del 2024.

Robert Raga, alcalde de Riba-roja de Túria, ha destacat que aquests premis “són un incentiu per a les empreses, entitats i associacions per recompensar el seu treball durant l'any, fomentant així projectes que promouen la sostenibilitat i l'eficiència energètica”.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal