Riba-roja de Túria commemora el Dia de l'Orgull amb un ampli ventall d'activitats inclusives Riba-roja de Túria commemora el Dia de l'Orgull amb un ampli ventall d'activitats inclusives
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria commemora el Dia de l'Orgull amb un ampli ventall d'activitats inclusives



Riba-roja de Túria  ja està  celebrant el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI+ amb una programació diversa i inclusiva que reflecteix el compromís de la localitat amb la igualtat i els drets del col·lectiu LGTBIQ+. L'Ajuntament, a través de la regidoria d'Igualtat, ha dissenyat un programa d'actes que combina elements festius amb accions de sensibilització i visibilitat.

La jornada del 28 de juny començarà a les 10:00 hores a la Plaça de l'Ajuntament, on la regidora d'Igualtat, Raquel Pamblanco, llegirà el manifest institucional. Aquest acte simbòlic anirà acompanyat de la projecció del vídeo 'Riba-roja Diversa', una peça audiovisual que busca transmetre els valors d'inclusió i respecte que caracteritzen el municipi.

Un dels elements més destacats de la celebració serà la instal·lació d'un Punt Arcoiris, un espai dinàmic i interactiu que estarà a càrrec de la drag queen local 'Querella'. Aquest punt, que ja va estar present els dies 13 i 17 de juny, no es limita a ser un simple estand informatiu, sinó que es concep com un símbol visible de suport i acceptació del col·lectiu LGTBIQ+.

La regidora Pamblanco ha subratllat la importància d'aquesta iniciativa: "El nostre objectiu és enviar un missatge clar a tota la societat: a Riba-roja, totes les persones són benvingudes i respectades, independentment de la seua orientació sexual o identitat de gènere". A més, ha destacat que el Punt Arcoiris serveix com a recurs essencial per a aquelles persones que necessiten suport o assistència en situacions de discriminació.

La celebració del Dia de l'Orgull a Riba-roja no es limita a les activitats diürnes. A les 22:00 hores, tindrà lloc un dels esdeveniments més esperats: la Volta a Peu Nocturna, que enguany celebra el seu vinté aniversari sota el lema 'Riba-roja, Ciutat Diversa'. Aquesta carrera popular, organitzada pel Club d'Atletisme Ribapeu, començarà a les portes de l'Estadi Municipal Roberto Gil a les 21:00 hores i comptarà amb la participació d'atletes de tota la província de València.

L'esdeveniment esportiu tindrà un toc especial gràcies a la presència de les drag queens Xara i Cruela de Red Riverside, que seran les encarregades de llegir el pregó de la cursa. Després de la competició, es realitzarà el lliurament de trofeus i les artistes oferiran una actuació musical dedicada a la lluita pels drets LGTBI.

Cal destacar que aquestes celebracions són el punt culminant d'una sèrie d'accions que l'Ajuntament de Riba-roja ha dut a terme per a reforçar el seu compromís amb la igualtat. Entre aquestes iniciatives es troba la renovació de la placa dedicada a Pedro Zerolo, polític i activista LGTBI, inaugurada el 28 de juny de 2020. A més, s'ha procedit al repartiment de llibres amb temàtica LGTBI a les biblioteques municipals i als centres educatius de la localitat.

Un pas significatiu en la política local d'igualtat va ser l'aprovació, el 2 d'octubre de 2023, del I Pla LGTBI del municipi. Aquest document, pioner a la comarca del Camp de Túria, estableix les bases per a la implementació de polítiques d'igualtat, educació, inclusió i diversitat en tots els àmbits de la vida municipal.

Com a part de la implementació d'aquest pla, el passat 3 de juny el Ple municipal va aprovar una sèrie de mesures addicionals. Entre elles, destaca la continuïtat en la commemoració del 17 de maig com a Dia Internacional contra la LGTBIfòbia i del 28 de juny com a Dia de l'Orgull LGTBI. A més, s'ha impulsat la realització de cursos en igualtat i diversitat sexual dirigits tant al personal de l'Ajuntament com a la ciutadania en general.

L'acord també inclou la realització de campanyes informatives sobre punts d'atenció i visibilitat del col·lectiu LGTBIQ+, així com l'establiment d'un servei d'atenció integral d'assessorament i suport a les persones LGTBI i als seus familiars, en coordinació amb el servei ORIENTA. Una iniciativa innovadora és la creació, juntament amb l'àrea de turisme, del recorregut "Camí en la diversitat", que busca integrar la perspectiva LGTBI en l'oferta turística del municipi.

La regidora Pamblanco ha conclòs remarcant la importància històrica i actual del Dia de l'Orgull LGTBI: "Aquest 28 de juny, recordem els orígens del moviment LGTBI i honorem a totes aquelles persones que van lluitar en el passat i que continuen lluitant dia a dia per aconseguir una igualtat legal justa i un respecte social innegable". L'edil ha subratllat també la importància del suport institucional i polític per a continuar avançant en la consecució dels drets del col·lectiu LGTBIQ+.



  



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal