Reunió de Coordinació Territorial d'Orientació a Vilamarxant: Planificant l'Educació de Joves de Camp de Túria Reunió de Coordinació Territorial d'Orientació a Vilamarxant: Planificant l'Educació de Joves de Camp de Túria
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Reunió de Coordinació Territorial d'Orientació a Vilamarxant: Planificant l'Educació de Joves de Camp de Túria


La Mancomunitat ha informat de la reunió d'ahir 17 de juny en , en la Casa de la Cultura de Vilamarxant , per a la Reunió de Coordinació Territorial d'Orientació de la demarcació V1B, en la qual es van reunir orientadors de centres educatius públics i concertats de les comarques de la Serrania, Camp de Túria i Alt Túria, així com tècnics de joventut i representants de la UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Adictives) de Camp de Túria.

L'objectiu principal d'aquesta trobada va ser establir les línies d'acció per al curs 2024-2025 i coordinar esforços entre les diferents entitats per a promoure el benestar i el desenvolupament dels joves de la comarca. Olga Sanchís, coordinadora d'Orientació de la zona V1B, va destacar la importància de compartir informació i pràctiques entre els orientadors, que actuen com a nexe d'unió entre els centres educatius i l'exterior.

Durant la reunió, el tècnic de Joventut de la Mancomunitat Camp de Túria va presentar un dossier de recursos i eines que s'oferiran durant el pròxim curs, facilitant així la planificació i execució de projectes i activitats dirigides als joves.

D'altra banda, el tècnic de la UPCCA va presentar un estudi sobre les necessitats formatives proposades pel professorat de la comarca, que ha revelat que els temes prioritaris a treballar són l'educació afectivosexual, la salut (inclosa la salut mental), l'educació vial, la prevenció d'addiccions, l'ús de les TIC, l'educació mediambiental, l'assessorament formatiu-laboral i les competències psicosociales. A partir d'aquest estudi, la Mancomunitat crearà un catàleg unificat amb l'oferta formativa per al pròxim curs.

Juan Cortés, tècnic d'absentisme escolar municipal de Llíria, va detallar un protocol municipal dissenyat per a abordar aquest problema, subratllant la importància de la col·laboració entre entitats educatives i comunitàries. Esther Fabado, orientadora de la UEO (Unitat Especial d'Orientació), també va informar sobre les directrius i els objectius de la Coordinació Territorial V1B, oferint un marc de referència per a l'actuació conjunta de les diferents entitats implicades en l'orientació, el control de l'absentisme escolar i el suport als joves.

En definitiva, la Reunió de Coordinació Territorial d'Orientació de Vilamarxant ha sigut un espai de diàleg i col·laboració per a planificar estratègies educatives i comunitàries que afavorisquen el benestar i el desenvolupament integral dels joves de la comarca de Camp de Túria.

    


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal