Paterna reafirma el seu compromís amb les víctimes del terrorisme en un acte solemne Paterna reafirma el seu compromís amb les víctimes del terrorisme en un acte solemne
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Paterna reafirma el seu compromís amb les víctimes del terrorisme en un acte solemne


En una mostra de solidaritat i record, la ciutat de Paterna ha tornat a retre homenatge a les víctimes del terrorisme i als seus familiars en una cerimònia emotiva celebrada amb motiu del Dia Nacional de Víctimes del Terrorisme. L'acte, que ha tingut lloc al monument erigit en honor a les víctimes situat a la rotonda de la porta principal d'accés del Parc Central, ha reunit autoritats locals i representants de diverses forces de seguretat.

L'Associació de Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat Víctimes del Terrorisme (ACFSE) ha organitzat aquest esdeveniment, que ha comptat amb la participació activa de membres de la Policia Local i Nacional de Paterna, així com de la Guàrdia Civil. El moment més solemne de la jornada ha sigut el minut de silenci guardat en memòria de totes aquelles persones que han perdut la vida a causa d'actes terroristes.

Juan Antonio Sagredo, alcalde de Paterna i senador per València, juntament amb Paco Zaragozá, president de l'ACFSE, han encapçalat l'acte dipositant una corona de llorers al peu del monument. Els han acompanyat Javier Bazán, secretari autonòmic d'Atenció a les Víctimes i Accés a la Justícia, i Belén Polze, directora general d'Atenció a les Víctimes i Accés a la Justícia, en un gest que simbolitza el compromís de les institucions amb la memòria i el suport a les víctimes.

Durant el seu discurs, l'alcalde Sagredo ha destacat la importància d'aquesta data com a punt d'unió per a tota la societat. "Hui és un dia que ens uneix a tots en record i reconeixement a les víctimes i al dolor de les seues famílies", ha afirmat. A més, ha emfatitzat la necessitat de mantindre la unitat social com a eina fonamental en la lluita contra el terrorisme: "És una data en la qual posem en valor la importància de la unitat com a societat per a derrotar el terrorisme i continuar junts en eixa lluita".

El primer edil també ha fet referència al significat especial que té aquest homenatge per a Paterna, recordant que el monòlit on es realitza l'acte és obra de l'artista local conegut com 'El Peña'. Aquesta obra d'art no només serveix com a reconeixement a les víctimes del terrorisme, sinó també a les Forces i Cossos de Seguretat que han jugat un paper crucial en la defensa de l'Estat.

Per la seua banda, el president de l'ACFSE ha apel·lat a la consciència col·lectiva, subratllant "la necessitat del suport, el record i la solidaritat per part de la societat amb les víctimes del terrorisme". Zaragozá ha explicat que aquesta ofrena anual serveix per a "honrar als homes i dones valentes que van lluitar contra el terrorisme", remarcant així la importància de mantindre viva la memòria de tots aquells que han patit les conseqüències d'actes terroristes.


El secretari autonòmic Javier Bazán ha aprofitat l'ocasió per a reivindicar els valors que, segons ell, han de definir la societat: "Eixe honor i eixa dignitat, però també la justícia i la llibertat, la reparació i la memòria de les víctimes". Aquestes paraules ressonen com un recordatori de la necessitat de construir una societat basada en principis ètics sòlids i en el respecte a la dignitat humana.

L'acte ha comptat amb la presència de nombroses autoritats i representants de les forces de seguretat. Entre els assistents es trobaven Nuria Campos, tinenta d'alcalde d'Interior; Rafael Mestre, comissari principal cap de la Policia Local; Juli Cèsar, cap de la Comissaria de la Policia Nacional de Paterna; Onofre Salvador, secretari general de la Prefectura Superior de la Policia de la Comunitat Valenciana; el comandant Eloy Francisco Acedo, de la Comandància de València de la Guàrdia Civil; i Ignacio Molpeceres, gestor de Reclutament de la Delegació de Defensa en la Comunitat Valenciana. També hi eren presents membres de l'equip de govern i de la Corporació Municipal, demostrant el suport institucional a aquest acte commemoratiu.

Aquest homenatge anual a Paterna no només serveix per a recordar les víctimes del terrorisme, sinó també per a reafirmar el compromís de la societat en la lluita contra aquesta xacra. La presència de representants de diferents àmbits de la seguretat i l'administració pública posa de manifest la importància que es dona a aquesta commemoració i la necessitat de mantindre viva la memòria de les víctimes com a part fonamental de la construcció d'una societat més justa i lliure.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal