Olocau gaudeix del millor teatre amb l'obra ‘La dona més lletja del món’ Olocau gaudeix del millor teatre amb l'obra ‘La dona més lletja del món’
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Olocau gaudeix del millor teatre amb l'obra ‘La dona més lletja del món’

     

La vesprada d’ahir, la Casa de la Cultura d’Olocau va ser l’escenari de la representació de l’obra de teatre ‘La dona més lletja del món’. Aquest esdeveniment, organitzat per l'Ajuntament d'Olocau juntament amb la seua Regidoria d'Igualtat i Dona i amb la col·laboració del pacte d'estat contra la Violència de Gènere, va reunir al voltant de 125 espectadors.

La funció, una producció de La Penúltima Teatre i DACSA Produccions, va comptar amb la participació de Lucía Aibar, Manuel Valls i Pep Sellés. Aquesta obra ha estat escrita per Manuel Valls, qui també ha compartit la direcció amb Isabel Martí. La peça teatral ha rebut el Premi Fundació Bromera al Millor Text en la 12a edició dels Premis Sala Russafa i ha estat nominada en les categories de Millor Direcció Escènica i Millor Espectacle de Teatre als Premis de les Arts Escèniques Valencianes 2023.

Entre els assistents, destacaven diversos membres de la Corporació Municipal, com els regidors Pascual Esteve, Olga Brínquez, Desa Vilaplana i Juan González. Va ser precisament Brínquez, la regidora d'Igualtat i Dona, qui va encarregar-se de la presentació de l’acte. En el seu discurs, Brínquez va subratllar els temes centrals de l'obra, destacant com aquesta reflecteix “allò que una persona pot arribar a fer per aconseguir els seus objectius”. També va remarcar que el testimoni de la protagonista mostra que, com en la vida real, “no sols fan mal els colps”, sinó que també existeix “una violència subtil, una violència psicològica”.

L'obra, ‘La dona més lletja del món’, narra la història real de Julia Pastrana, una dona que va patir maltractament, dominació, manipulació i crueltat durant tota la seua vida, situant-se la major part dels fets en Amèrica i Europa al segle XIX. El relat se centra en l'explotació de persones com a fenòmens de fira, mostrant la cara més fosca de l'ésser humà a través de la relació entre Theodore Lent i Pastrana. Una relació caracteritzada per la desigualtat, l'abús de poder, la deshumanització, la vexació i el masclisme. Tot açò es transmet amb gran intensitat gràcies a les extraordinàries interpretacions d’Aibar com a Julia Pastrana, Valls com a Theodore Lent i Sellés en el paper de Phineas Taylor Barnum, el mentor de Lent.

L’esdeveniment va ser tot un èxit, amb una obra que va captivar el públic i va oferir un missatge profund que va més enllà del mateix escenari, convidant a reflexionar sobre aspectes de la naturalesa humana que, malauradament, encara persisteixen en la societat actual.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal