Olocau celebra el Dia de l'Orgull LGTBI amb un acte reivindicatiu i festiu Olocau celebra el Dia de l'Orgull LGTBI amb un acte reivindicatiu i festiu
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Olocau celebra el Dia de l'Orgull LGTBI amb un acte reivindicatiu i festiu

En una mostra de compromís amb la diversitat i la igualtat, el municipi d'Olocau ha commemorat el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI amb un acte especial celebrat a la Plaça Major. L'esdeveniment, que ha tingut lloc l'endemà de la data oficial, ha comptat amb la participació entusiasta de veïns i veïnes, així com de representants polítics locals.

La jornada ha començat amb la instal·lació d'una xarxa arc de Sant Martí a la façana de l'Ajuntament, elaborada pels participants del taller 'Teixint xarxa'. Aquesta peça artística s'ha unit a les dues banderes que ja onejaven als balcons del Consistori des del dia anterior, creant una imatge visual potent i simbòlica.

Entre els assistents a l'acte es trobaven els regidors Pascual Esteve, Olga Brínquez, Desa Vilaplana i Juan González, acompanyats per l'alcalde, Antonio Ropero. Tots ells han pogut admirar el resultat del treball realitzat durant les dues jornades del taller, que ha estat qualificat d'extraordinari i original.

En el transcurs de l'esdeveniment, l'alcalde Ropero i la regidora Brínquez han pres la paraula per agrair la col·laboració de totes les persones implicades en l'organització. Posteriorment, el primer edil ha procedit a la lectura del Manifest Institucional pel Dia Internacional de l'Orgull LGTBI.

Durant el seu discurs, Ropero ha destacat la postura ferma d'Olocau en defensa dels drets i llibertats del col·lectiu LGTBI. Ha fet una crida a recordar la lluita històrica de moltes persones que han patit repressió i discriminació per defensar la llibertat d'estimar i ser estimades. L'alcalde ha subratllat la importància d'actes com aquest, especialment en un context on es percep una amenaça reaccionària contra els avanços aconseguits en matèria de drets LGTBI.

L'organització de l'acte ha estat a càrrec de la Regidoria d'Igualtat i Dona, comptant amb el suport del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere. La col·laboració del col·lectiu d'educació artística Atelier del Huerto ha estat fonamental per a la realització del taller 'Teixint xarxa'.

Un dels moments més destacats de la jornada ha estat l'actuació de la Batukada Alí-Maimó, que ha aportat un ambient festiu i animat a la celebració. La seua música ha omplert de ritme i alegria la Plaça Major, contribuint a crear una atmosfera de celebració i reivindicació.

Aquest acte a Olocau s'emmarca en un context més ampli de celebracions del Dia de l'Orgull LGTBI arreu del món. La data commemora els disturbis de Stonewall de 1969 a Nova York, considerats com l'inici del moviment modern pels drets LGTBI.

La celebració a Olocau mostra el compromís del municipi amb la visibilitat i els drets del col·lectiu LGTBI, així com amb els valors de respecte, tolerància i igualtat. Aquests tipus d'actes contribueixen a la sensibilització social i a la construcció d'una societat més inclusiva i diversa.

En un moment en què es perceben amenaces als drets aconseguits, iniciatives com aquesta a Olocau prenen especial rellevància. La unitat i el compromís mostrats per la comunitat local envien un missatge clar de suport i solidaritat amb el col·lectiu LGTBI, reafirmant la importància de continuar treballant per una societat més justa i igualitària.


    


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal