Minuts de silenci a Benaguasil condemnen el crim de violència masclista Minuts de silenci a Benaguasil condemnen el crim de violència masclista
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Minuts de silenci a Benaguasil condemnen el crim de violència masclista

El dissabte 8 de juny, la localitat de Benaguasil ha celebrat un acte de repulsa per un crim de violència masclista que ha commocionat la comunitat. A les 12.00 hores, la ciutadania es va reunir davant de la Casa Consistorial per a guardar un minut de silenci en memòria d'una dona i del seu fill, assassinats per la parella de la dona, qui posteriorment es va suïcidar. Aquest acte ha estat organitzat per l'Ajuntament com a mostra de dol i solidaritat amb les víctimes d'aquest tràgic succés.

A Llíria també es va fer un acte similar per a condol de les victimes i repulsa de l'assassinat masclista.

L'esdeveniment ha comptat amb la presència de destacades autoritats com Susana Camarero, vicepresidenta segona del Consell i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge; José Rodríguez Jurado, subdelegat del Govern a València; Asunción Quinzá, secretària autonòmica d'Igualtat i Diversitat; Felipe del Baño, comissionat per a la Lluita contra la Violència sobre la Dona; Stephane Sorian, director general de Diversitat; i els alcaldes de Benaguasil, José Joaquín Segarra, i de Vilamarxant, Héctor Troyano. Després del minut de silenci, els assistents van realitzar una ofrena floral en honor a les víctimes.

Susana Camarero va expressar, en declaracions als mitjans de comunicació, les seues condolències als familiars de les víctimes i va emfatitzar la "tolerància zero davant la violència de gènere". A més, va assegurar que les administracions treballen "de la mà, unides, per a lluitar contra aquesta xacra". Per la seua banda, l'alcalde de Benaguasil, José Joaquín Segarra, va manifestar la seua "angustia" davant d'aquestes situacions que, segons ell, "no haurien de passar", i va insistir que el respecte per la vida de les persones ha de ser "el crit que s'alce per damunt de tot el demés".

  Detalls del crim i resposta institucional  

Els fets van ocórrer el divendres a Benaguasil, quan un home va matar a trets la seua parella i el fill d'aquesta, i posteriorment es va suïcidar. La Guàrdia Civil està investigant el cas com un presumpte incident de violència masclista. Després de rebre un avís a les 15.00 hores, els agents es van desplaçar fins a un xalet de la localitat on van trobar els cossos de tres persones, totes elles amb ferides d'arma de foc. Les investigacions estan sent dirigides pel Jutjat de Guàrdia de Llíria, que ha declarat secret de sumari.

Pilar Bernabé, delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, que es va desplaçar a Benaguasil el mateix dia, va confirmar les tres víctimes mortals i va declarar que "tot sembla indicar que s'ha produït un homicidi" en el qual "un home ha assassinat a la seua parella i al fill d'aquesta, i després s'ha llevat la vida". També va informar que la dona, qui tenia una altra filla major d'edat d'una relació anterior, no estava registrada en el sistema VioGén ni existien denúncies prèvies de violència.

Les tres persones residien a la veïna localitat de Llíria i el crim va ocórrer en una segona residència que tenien a Benaguasil. L'home, presumpte autor dels fets, tenia permís d'armes, fet que es creu que va facilitar el tràgic desenllaç.

Aquest minut de silenci a Benaguasil no només ha estat un acte de dol sinó també una clara condemna contra la violència masclista, un recordatori de la necessitat de seguir lluitant contra aquesta problemàtica social i de donar suport a les víctimes.


---


  Títol proposat:     Minuts de silenci a Benaguasil per condemnar un doble crim de violència masclista  

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal