Meta suspén l'ús de dades d'usuaris europeus per entrenar la seua IA a causa de la pressió dels reguladors Meta suspén l'ús de dades d'usuaris europeus per entrenar la seua IA a causa de la pressió dels reguladors
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Meta suspén l'ús de dades d'usuaris europeus per entrenar la seua IA a causa de la pressió dels reguladors


Meta no utilitzarà el contingut públic dels usuaris de Facebook i Instagram de la Unió Europea (UE) i el Regne Unit per entrenar models d'intel·ligència artificial (IA), almenys temporalment. Aquesta decisió ve donada per la pressió exercida per diversos reguladors europeus.

La intervenció dels reguladors

La decisió de Meta arriba després que la Comissió de Protecció de Dades d'Irlanda (DPC) sol·licitara la suspensió d'aquesta iniciativa, representant diverses autoritats de protecció de dades del bloc europeu. També, l'Oficina del Comissionat d'Informació (ICO) del Regne Unit havia expressat preocupacions similars.

La reacció de Meta

En un comunicat publicat el divendres, Meta es va mostrar "decebuda" amb la petició de la DPC, considerant que això suposa "un pas enrere per a la innovació europea i la competència en el desenvolupament de la IA". Inicialment, Meta tenia previst començar a utilitzar actualitzacions d'estat, imatges, comentaris i interaccions públiques dels usuaris de Facebook i Instagram a partir del 26 de juny per a entrenar els seus models de IA.

Arguments de Meta

Meta afirma que la seua activitat complix amb la normativa vigent, específicament amb el Reglament General de Protecció de Dades (RGPD). La companyia es basa en els "interessos legítims", que també han utilitzat altres actors de la indústria per entrenar els seus models de IA. A més, argumenta que necessiten les dades dels usuaris europeus per a reflectir "els diversos idiomes, la geografia i les referències culturals de les persones a Europa".

El futur de la iniciativa

Per ara, Meta ha suspès la seua iniciativa fins a nou avís. No obstant això, si aconsegueixen superar els obstacles regulatoris, els usuaris europeus podrien tindre l'opció de realitzar ajustaments en els seus perfils per evitar que les seues dades siguen utilitzades per entrenar models d'intel·ligència artificial.




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal