Maíllo aposta per una esquerra més plural i cohesionada després dels mals resultats de Sumar Maíllo aposta per una esquerra més plural i cohesionada després dels mals resultats de Sumar
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Maíllo aposta per una esquerra més plural i cohesionada després dels mals resultats de Sumar

Maíllo confia en una "suma de debilitats" per superar la "verticalitat" de Sumar

 El coordinador federal d'Izquierda Unida (IU), Antonio Maíllo, ha criticat aquest dimecres la "verticalitat" en la qual "hem estat instal·lats" a Sumar sota el lideratge de Yolanda Díaz, i ha manifestat la seua confiança que una "suma de debilitats" permetrà construir "alguna cosa més solvent".

Aquestes declaracions les ha fetes el líder d'IU en una entrevista a Canal Sur Televisió, segons ha informat Europa Press, en relació amb el futur de l'espai polític en el qual es troben diversos partits d'esquerres agrupats entorn de Sumar, la marca impulsada per la vicepresidenta segona del Govern, Yolanda Díaz. Dilluns passat, Díaz va anunciar la seua renúncia al càrrec de coordinadora del Moviment Sumar després dels mals resultats en les eleccions europees. No obstant això, aquest dimarts va puntualitzar que continuarà formant part de l'executiva de Sumar i coordinant l'acció del soci minoritari amb l'objectiu de preservar el Govern de coalició amb el PSOE.

Antonio Maíllo ha expressat el seu respecte per la decisió de Yolanda Díaz dins de Sumar i ha destacat que aquesta formació "serà un actor més en el que haurà de ser el front ampli" de partits d'esquerres que, segons creu, s'ha d'impulsar.

En aquesta línia, ha assenyalat que, al marge del que es coneix com a Moviment Sumar, estan les altres organitzacions que reivindiquen "igualtat en les condicions per abordar el futur". Ha defensat que IU desitja per a la seua organització el mateix que "per a la resta" d'aquest espectre polític, i que això es faça amb "la creació d'espais amables en política".

Segons Antonio Maíllo, aquests espais "comencen per les paraules, pel llenguatge, per intentar escoltar l'altre amb certa humilitat", i no amb "aquesta verticalitat en la qual hem estat instal·lats". Ha lamentat que dins de Sumar "s'ha decidit des d'un grup molt reduït" i ha afegit que quan "no participes en una decisió, no et sents implicat en ella".

Defensa la "lleialtat" d'IU amb Sumar

Maíllo ha destacat que Izquierda Unida ha estat "molt lleial" amb el projecte de Yolanda Díaz, acceptant el quart lloc en la llista al Parlament Europeu en les eleccions del passat diumenge, un lloc ocupat per Manu Pineda, "tot i sabent que no ens ho mereixíem", ha puntualitzat, al·ludint al fet que des d'IU creien que havien d'ocupar un lloc més alt en aquesta candidatura.


En tot cas, el nou coordinador federal d'IU ha defensat que "ara es tracta de construir cap endavant", i s'ha mostrat confiat que "la suma de debilitats permetrà construir alguna cosa més solvent".

"Aquesta és la meua impressió. I això és el que ajudarem a fer des d'IU", ha continuat Antonio Maíllo, qui s'ha reivindicat com una persona que se sent "segur de les idees" que defensa, "encara que no es compartisquen per la gent" en alguns casos, i per això creu que "no cal cridar" per a defensar-les.

En aquesta línia, el dirigent d'IU ha expressat la seua "convicció personal" que "molt de l'histrionisme" que hi ha en la política "té molt a veure amb, potser, poca convicció pròpia", de manera que "es fa una teatralització de les opinions" en aquests casos, quan si es té "convicció sobre el que es defensa, no cal alçar molt la veu", encara que sí que cal "defensar-ho amb passió", segons ha puntualitzat.

Finalment, Maíllo ha sostingut que IU és "una organització molt previsible", de manera que "la gent sap les postures que tenim", encara que les puguen "compartir o no", i ha conclòs afirmant que "en aquests moments cal certesa i seguretat", i que "no podem estressar més la gent, que ja està estressada en la seua vida diària".



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal