Loriguilla s'engalana per a celebrar el Dia de l'Orgull 2024 Loriguilla s'engalana per a celebrar el Dia de l'Orgull 2024
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Loriguilla s'engalana per a celebrar el Dia de l'Orgull 2024

L'Ajuntament de Loriguilla, a través de la seua regidoria d'Igualtat, ha preparat una programació completa per a commemorar el Dia Internacional de l'Orgull LGBTIQ+ el pròxim 28 de juny de 2024. Aquesta celebració, que s'ha convertit en una data assenyalada en el calendari mundial, busca reivindicar els drets i la visibilitat del col·lectiu LGBTIQ+.

La jornada començarà a les 10:30 hores amb una activitat que promet omplir de color i alegria els carrers de la localitat. Des de la Plaça de l'Ajuntament, s'iniciarà el denominat "Passeig de la Diversitat", una marxa festiva que estarà acompanyada de música per a amenitzar el recorregut. Aquesta iniciativa pretén fer visible el suport de la ciutadania a la diversitat sexual i de gènere.

A continuació, a les 11:00 hores, la Plaça de la Concordia es convertirà en l'epicentre de la creativitat amb la celebració d'un concurs de disseny anomenat "Samarreta amb Orgull". Aquest certamen oferirà als participants l'oportunitat d'expressar la seua visió de l'orgull LGBTIQ+ a través de l'art i el disseny tèxtil. Per a immortalitzar aquest moment, s'instal·larà un photocall on els assistents podran capturar imatges que recordaran aquesta jornada tan especial.

Un dels moments més significatius de la celebració tindrà lloc a les 12:00 hores, quan es realitzarà la lectura del manifest a la Plaça de l'Ajuntament. Aquest acte simbòlic servirà per a reafirmar el compromís de la localitat amb els drets i llibertats del col·lectiu LGBTIQ+, així com per a reivindicar la igualtat i el respecte a la diversitat.

Per a tancar la jornada amb energia i diversió, l'Ajuntament ha organitzat la "Festa de l'Orgull 2024", que començarà a les 23:30 hores. Aquest esdeveniment comptarà amb un espectacle Drag, que promet ser una mostra d'art, creativitat i reivindicació. A més, la festa continuarà amb una discomòbil que animarà la nit amb música per a tots els gustos.

Des de la regidoria d'Igualtat, s'ha fet una crida a la participació ciutadana, emfatitzant la importància de construir una Loriguilla on la confiança i el respecte siguen els pilars fonamentals de la convivència. En aquest sentit, s'ha convidat a tota la població a unir-se a la celebració, assistir als actes programats i compartir en xarxes socials el seu suport al col·lectiu LGBTIQ+.

La regidoria ha subratllat que hi ha moltes formes de celebrar el Dia de l'Orgull i que aquesta pot ser una oportunitat idònia per a aquelles persones que desitgen expressar la seua identitat i orientació sexual. S'ha emfatitzat la importància de crear un ambient de suport i acceptació en el qual cadascú puga ser qui realment és sense por al rebuig o la discriminació.

El Dia Internacional de l'Orgull, que se celebra el 28 de juny en commemoració dels disturbis de Stonewall de 1969, s'ha convertit en una data clau per a visibilitzar les reivindicacions del col·lectiu i celebrar la diversitat sexual i de gènere.

Amb aquesta programació, Loriguilla se suma a les nombroses localitats que al llarg del món celebren l'Orgull, demostrant el seu compromís amb la construcció d'una societat més inclusiva i respectuosa amb la diversitat en totes les seues formes.


#loriguillaesrespeto #loriguillaesigualdad

 


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal