L'Orgull LGTBI 2024 a València: Una Crida a la Resistència i la Defensa dels Drets front a les retallades del PP i VOX L'Orgull LGTBI 2024 a València: Una Crida a la Resistència i la Defensa dels Drets front a les retallades del PP i VOX
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Orgull LGTBI 2024 a València: Una Crida a la Resistència i la Defensa dels Drets front a les retallades del PP i VOX

La ciutat de València es prepara per a acollir la seua 37a manifestació de l'Orgull LGTBI, un esdeveniment que enguany cobra especial rellevància davant el que els organitzadors consideren un context de retallades de drets per part de les administracions governades pel Partit Popular. Lambda, el col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar, lidera l'organització d'aquesta marxa que tindrà lloc el divendres 28 de juny.

La manifestació, que començarà a les 19:30 hores des del Pont de l'Exposició i finalitzarà a la plaça de l'Ajuntament, portarà com a lema "Pels nostres drets, Orgull i resistència". Aquesta elecció reflecteix la preocupació del col·lectiu davant el que perceben com a amenaces als avanços aconseguits en matèria de drets LGTBI+.

Enguany, la commemoració de l'Orgull a València coincideix amb dos aniversaris significatius: es compleixen 45 anys de la primera manifestació celebrada a la ciutat (el 24 de juny de 1979) i 55 anys de la revolta de Stonewall, que va donar origen als Orgulls arreu del món. Aquestes fites històriques donen un pes addicional a les reivindicacions d'enguany.

En arribar a l'Ajuntament, es realitzarà una concentració de protesta contra les suposades retallades de drets LGTBI+ per part dels governs del Partit Popular. El manifest de l'Orgull LGTBI+ 2024 serà llegit per figures destacades del moviment: Krystal Calvo, activista trans i representant de Comissions Obreres del País Valencià; Paula Iglesias, vicepresidenta de FELGTBI+; i Aitor Pla, president de Ponts d'igualtat.

Entre les principals reivindicacions d'enguany destaquen la lluita contra el feixisme en totes les seues formes, la defensa d'un feminisme inclusiu que abrace la diversitat de totes les dones, i la denúncia del negacionisme de la violència de gènere. A més, el col·lectiu expressa la seua indignació per la designació de Jesús Salmerón, alcalde de Gàtova, com a representant del Consell consultiu Trans de la Comunitat Valenciana, considerant-ho una usurpació de la veu del col·lectiu LGTBI+.

Un altre punt de crítica és la recent derogació de la llei de memòria democràtica, que segons el col·lectiu suposa un blanqueig del franquisme. Recorden que molts membres de la comunitat LGTBI+ van ser perseguits, empresonats i assassinats durant la dictadura, i adverteixen que esborrar aquesta història és una forma més de violència contra el col·lectiu.

Malgrat aquestes preocupacions, l'Orgull LGTBI+ 2024 manté la mirada en el futur, fent èmfasi en la protecció de les infàncies LGTBI+ i en la necessitat de reconèixer els drets de les persones migrades o víctimes de "sexili". Fran Fernández, coordinador general de Lambda, ha subratllat la importància de l'educació com a eina fonamental contra els atacs al col·lectiu, defensant la disponibilitat de llibres i recursos didàctics sobre diversitat per a infants i joves.

La convocatòria ha rebut el suport de més de 50 entitats socials, sindicats i partits polítics, que han signat un document recolzant les reivindicacions de l'Orgull LGTBI+ 2024. Des de Lambda s'espera una participació massiva, no només d'organitzacions sinó també de ciutadans a títol individual, amb l'objectiu de fer front comú contra les polítiques del Partit Popular i Vox que consideren amenaçadores per als drets del col·lectiu.

En definitiva, l'Orgull LGTBI+ 2024 a València es perfila com un acte de resistència i reivindicació, on la comunitat LGTBI+ i els seus aliats es preparen per a alçar la veu en defensa dels drets conquerits i contra qualsevol intent de regressió en matèria d'igualtat i diversitat.


 

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal