LLUM Fest 2024: Una Simfonia Universal a Llíria LLUM Fest 2024: Una Simfonia Universal a Llíria
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

LLUM Fest 2024: Una Simfonia Universal a Llíria

La Vila Vella, la plaça Major i les Termes Romanes de Mura s'ompliran amb melodies del món a partir del 5 de juliol

La Ciutat de la Música, Llíria, es prepara per a acollir la sisena edició del Festival "Llíria Universal Music" (LLUM Fest) 2024, un esdeveniment que promet omplir els carrers i places d'aquesta localitat valenciana amb melodies d'arreu del món. Enguany, el festival es centrarà en dos gèneres musicals destacats: la percussió i l'òpera, oferint una programació variada i de gran qualitat que s'estendrà al llarg de dos caps de setmana.

El regidor de Turisme i Ciutat Creativa UNESCO, Paco García, ha ressaltat la importància d'aquest esdeveniment per a la ciutat: "El LLUM Fest es reinventa cada any per a oferir a la ciutadania i als visitants una experiència musical única. Les actuacions programades no només enriqueixen la nostra oferta turística i cultural, sinó que també tenen el poder d'evocar emocions profundes, una capacitat intrínseca de l'art musical".

El festival s'inaugurarà el 5 de juliol amb el "Perku Off", un espectacle que transformarà la plaça Major i la Vila Vella en escenaris a l'aire lliure. Aquesta primera nit, la plaça situada davant de l'església de la Sang, monument nacional i Bé d'Interés Cultural, acollirà les actuacions del Horizon Choir de Canadà, el duo de percussió Solar Duo dels Estats Units i el quintet de vent Brasserie d'Alemanya.

L'endemà, el 6 de juliol, la plaça Major serà l'escenari d'un esdeveniment sense precedents. El reconegut músic i compositor nord-americà Michael Udow, en col·laboració amb Edeta Arts, reunirà prop de 200 percussionistes d'arreu del món per a l'estrena mundial de "Impressions of Llíria". Aquesta composició original, inspirada en la història i les tradicions musicals de la localitat edetana, es presentarà acompanyada de narracions, animacions digitals i jocs de llums, prometent una experiència audiovisual immersiva.

El segon cap de setmana del festival, els dies 12 i 13 de juliol, estarà dedicat a l'"Ópera Off", portant el gènere líric i operístic fora dels auditoris convencionals. L'incomparable marc del Santuari Oracular i Termes Romanes de Mura servirà com a escenari per a aquests espectacles. El divendres 12, l'espectacle "A la llum de la Lírica" reunirà sopranos, tenors i barítons per a interpretar sarsuela, obertures, preludis i peces de grans compositors, oferint una vetlada inoblidable per a tots els públics.

El festival conclourà el dissabte 13 de juliol amb l'espectacle "Transatlàntic: Amèrica, Nord i Sud". En aquest idíl·lic entorn, sota la llum de la lluna, el Kontakte Grup de Percussió i l'Orfeó de la Universitat de València proposaran un viatge musical a través de les obres de compositors americans com Leonard Bernstein, Samuel Barber, David Lang i Astor Piazzolla.

Tots els espectacles del LLUM Fest 2024 començaran a les 22.30 hores. Per als concerts de l'"Ópera Off" dels dies 12 i 13 de juliol, cal adquirir entrada prèvia per un preu de 5 euros. Les actuacions del "Perku Off" dels dies 5 i 6 de juliol seran gratuïtes, però requereixen reserva prèvia. Totes les entrades i reserves es poden gestionar a través de l'aplicació mòbil i la pàgina web municipal.

Amb aquesta programació eclèctica i innovadora, el LLUM Fest 2024 no només reafirma la posició de Llíria com a Ciutat de la Música, sinó que també demostra el seu compromís amb la promoció de la cultura i les arts escèniques. Aquest festival es presenta com una oportunitat única per a gaudir de la música en espais històrics i emblemàtics de la ciutat, fusionant així el patrimoni cultural amb l'expressió artística contemporània.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal