L'Eliana celebra el Dia Internacional LGTBI+ amb una setmana plena d'activitats L'Eliana celebra el Dia Internacional LGTBI+ amb una setmana plena d'activitats
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana celebra el Dia Internacional LGTBI+ amb una setmana plena d'activitats

<

L'Eliana se suma a la celebració del Dia Internacional LGTBI+ amb una setmana d'activitats

L'Ajuntament de l'Eliana ha preparat un seguit d'activitats per a commemorar el Dia Internacional de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transsexuals, Transgènere i Intersexuals, que se celebra el 28 de juny. Aquestes activitats, organitzades amb la col·laboració de l'associació local Marietes, porten el lema ‘Els drets LGTBI+ són intocables. Igualtat sense excepció’, i busquen promoure la igualtat i la diversitat.

Els actes començaran el dimarts 25 de juny a les 19 hores a la plaça del País Valencià, amb la lectura del manifest institucional, l'hissada de la bandera de l’arc de Sant Martí, i el lliurament de premis de l'associació Marietes. La música de Dissonants i El Globo Banda acompanyarà la cerimònia.

El contacontes setmanal, centrat en la diversitat familiar, es realitzarà el dimecres 26 al parc la Pinada, en lloc del dijous habitual. A les 19 hores del mateix dia, la Sala Almudena Grandes del Centre Sociocultural acollirà una taula redona sobre les realitats i lleis trans.

L'activitat prevista per al dijous 27, la presentació del còmic ‘El violeta’ de Juan Sepúlveda, prevista a la Biblioteca Municipal, s'ha ajornat a una nova data que serà anunciada pròximament.

El divendres 28 de juny, una comitiva local participarà a la manifestació a València en suport als drets LGTBI+. Finalment, el dissabte 29 de juny, la plaça del País Valencià serà el centre de la jornada ‘Diversitat a la plaça’, que tindrà lloc de les 18:30 fins a les 23:30 hores. Aquest esdeveniment inclourà recitals de la Jam Poètica, un sopar de germanor, espectacles de circ i comèdia musical, i la projecció de curtmetratges a càrrec de l'Eliana Cinema.

Durant tot l'any, l'àrea d'Igualtat de l'Eliana col·labora amb el servei ORIENTA de la Generalitat Valenciana per millorar l'atenció a les persones LGTBI del municipi. Així mateix, la Biblioteca Municipal ha seleccionat una col·lecció de literatura relacionada amb aquesta temàtica.

Marta Andrés, edil d'Igualtat, ha destacat la importància de defensar els drets del col·lectiu LGTBI+ com a drets humans fonamentals i ha subratllat que ara és més crucial que mai ‘defensar-los per a no donar ni un pas arrere, malgrat aquells que volen que retrocedim’.

 .

/>
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal