L'Eliana acull una exposició sobre el paper històric de les dones en el sindicalisme L'Eliana acull una exposició sobre el paper històric de les dones en el sindicalisme
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana acull una exposició sobre el paper històric de les dones en el sindicalisme


El Centre Sociocultural de L'Eliana es prepara per a acollir una important mostra fotogràfica que posarà en relleu el paper fonamental de les dones en el moviment sindical al llarg de la història. L'exposició, titulada "Dones sindicalistes en la història", estarà oberta al públic de l'1 al 12 de juliol, oferint als visitants una oportunitat única per a explorar aquesta faceta sovint oblidada de la lluita pels drets laborals.

La mostra, que ja ha recorregut diversos municipis de la comarca amb una acollida molt positiva, arriba a L'Eliana gràcies a la col·laboració entre la Regidoria de Polítiques d'Igualtat, la Unió General de Treballadors (UGT) del País Valencià i el Consell de les Dones. Aquesta iniciativa s'emmarca en un esforç més ampli per visibilitzar la contribució femenina en tots els àmbits de la societat, incloent-hi el món laboral i sindical.

L'acte inaugural està programat per al dilluns 1 de juliol a les 19:00 hores, i comptarà amb la presència de dues figures destacades: Marta Andrés Peiró, regidora de Polítiques d'Igualtat, i Pilar Tarragón Maicas, Secretària General d'UGT a la comarca. Les seues intervencions prometen oferir una perspectiva enriquidora sobre la importància de la participació femenina en el sindicalisme.

L'exposició estarà oberta al públic en horari matinal, de 9:00 a 14:00 hores, facilitant així l'accés a un ampli ventall de visitants. A través d'un recorregut visual, els assistents podran aprofundir en el coneixement de les lluites passades i presents de les dones sindicalistes, descobrint històries de valentia, determinació i compromís amb la justícia social i laboral.

Un dels lemes centrals de l'exposició, "Sense les dones no hi ha democràcia, i sense les dones no hi ha sindicalisme", subratlla la importància cabdal de la participació femenina en aquests dos pilars fonamentals de la societat moderna. Aquesta frase captiva l'essència de la mostra, que busca no només educar, sinó també inspirar i fomentar una major participació de les dones en aquests àmbits crucials.

La iniciativa s'inscriu en un context més ampli de reivindicació dels drets de les dones i de reconeixement del seu paper en la construcció d'una societat més justa i igualitària. L'exposició "Dones sindicalistes en la història" es presenta així com una oportunitat única per a reflexionar sobre els avanços aconseguits i els reptes que encara queden per superar en matèria d'igualtat de gènere en l'àmbit laboral i sindical.

Aquesta mostra fotogràfica no només ofereix una mirada retrospectiva, sinó que també convida a reflexionar sobre el present i el futur del sindicalisme i la participació femenina en ell. És una crida a l'acció per a continuar treballant per una representació equitativa en tots els nivells de la societat, incloent-hi els espais de presa de decisions en el món laboral i sindical.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal