L'Ajuntament de l'Eliana impulsa millores educatives i de gestió municipal amb noves mocions aprovades L'Ajuntament de l'Eliana impulsa millores educatives i de gestió municipal amb noves mocions aprovades
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de l'Eliana impulsa millores educatives i de gestió municipal amb noves mocions aprovades

 l'Eliana aprova mocions clau per a la millora del municipi

L'Ajuntament de l'Eliana va celebrar el dijous sessió ordinària del ple municipal en la qual es van debatre un total d'11 propostes de gestió i diverses mocions. D'aquestes, huit van ser presentades per l'equip de govern (PSPV-PSOE i Compromís per l'Eliana: Acord per Guanyar) i tres pel Partit Popular (PP).

Una de les mocions més destacades, presentada per l'equip de govern, va ser la demanda a la Generalitat Valenciana per actualitzar el pressupost destinat a la remodelació i ampliació del col·legi públic El Garbí. A més, es va sol·licitar agilitar els terminis per a la construcció d'un segon Institut d'Educació Secundària (IES) en el municipi. Aquesta moció va ser aprovada amb els vots favorables del PSPV-PSOE, Compromís i el PP, mentre que VOX es va abstenir. “Una llàstima que no hàgem pogut aprovar per unanimitat una reclamació necessària per a la comunitat educativa del nostre poble. Els interessos dels veïns i veïnes de l'Eliana han d'estar per damunt de qualsevol sigla política”, va declarar l'alcalde de l'Eliana, Salva Torrent.

Una altra moció significativa que va tirar endavant va ser la proposta de l'equip de govern per a la protecció de l'habitatge. Aquesta moció, que va comptar amb el suport del PSPV-PSOE i Compromís, busca adherir-se al conveni marc subscrit per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i la Generalitat Valenciana, amb l'objectiu de mobilitzar sòl públic per a la construcció d'habitatge públic i limitar els preus dels lloguers. El PP i VOX es van abstenir en aquesta votació.

A més, es va aprovar per unanimitat una moció presentada conjuntament pel PP, PSPV-PSOE i Compromís per establir un sistema especial de pagaments. Aquesta mesura permetrà el pagament mensual de determinats tributs una vegada regulada. Actualment, l'Ajuntament de l'Eliana ja ofereix facilitats per al pagament d'impostos com l'IBI o la Taxa de Fem, que es pot pagar en sis mesos, així com l'impost sobre vehicles i la taxa d'ocupació de vehicles, que es poden pagar en tres mesos.

Altres mocions aprovades amb els vots de l'equip de govern inclouen la defensa de la capacitat inversora dels ajuntaments, el rebuig a la Llei de Concòrdia, la defensa de la qualitat democràtica i la lluita contra el veto del valencià en les escoles, així com el suport al Dia de l'Orgull i la garantia dels drets dels estudiants.

Durant la sessió plenària també es van tractar altres qüestions de gestió municipal, com la retaxació de càrregues en el SUZR-7 (Pai de Vistahermosa), on es desenvoluparan prop de 160.000 metres quadrats de sòl urbà, i la sol·licitud a l'Agència Tributària de la competència inspectora sobre l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE).

Aquest conjunt de mocions i acords reflecteix el compromís de l'Ajuntament de l'Eliana amb la millora contínua del municipi, posant especial èmfasi en l'educació, l'habitatge i la gestió eficient dels recursos públics.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal