L'acceleració de les obres del Canal d'Accés de València comença a l'estiu L'acceleració de les obres del Canal d'Accés de València comença a l'estiu
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'acceleració de les obres del Canal d'Accés de València comença a l'estiu


Les obres del Canal d'Accés de València estan avançant segons els terminis establerts i augmentaran el ritme a partir de l'estiu. Després del desviament de la línia d'Alta Velocitat per començar a excavar el túnel, el següent pas serà el desviament de les vies cap a Castelló i Xàtiva per deixar espai per al túnel.

Segons el secretari d'Estat de Transports, José Antonio Santano, i el president d'Adif, Ángel Contreras, en una reunió de la Societat València Parc Central, es va aprovar la venda de parcel·les davant de l'estació que antigament tenien ús ferroviari per aconseguir fons per recuperar la inversió.

Avanços en les obres i perspectives de futur

Santano va destacar que les obres "fins fa poc anaven bé, ara molt bé, i prendran un ritme trepidant a partir de l'estiu". Contreras va explicar que el següent objectiu és el desviament de les vies cap a Castelló i Xàtiva per instal·lar pantalles del futur túnel. Recentment, s'ha realitzat un desviament similar per les vies d'Alta Velocitat.

El president d'Adif va assenyalar que hi ha noves màquines pantalleres i que caldrà continuar alliberant espai per escometre tots els murs pantalla i posteriorment excavar i construir el túnel. Santano va insistir en la importància de mantenir el ritme de les obres, tot i la magnitud de la inversió, i va destacar la necessitat de la coordinació entre les administracions.

Aspectes econòmics i estratègia de finançament

En la reunió, també es van tractar les xifres econòmiques de l'obra. Santano va informar que s'han aprovat els comptes de 2023 i la venda de parcel·les per cobrir part dels préstecs, actualment xifrats en 125 milions d'euros. Tot i això, va reconèixer que no es recuperarà el 100% dels préstecs, donada la magnitud de l'obra, valorada en més de 400 milions d'euros per al canal d'accés i gairebé 3.000 milions si es compta el túnel pasante, l'estació central i la doble plataforma València-Castelló.

Santano va lamentar que les previsions inicials per recuperar els fons no s'han complert a causa dels canvis urbanístics, però va subratllar la importància estratègica d'aquesta inversió per a València i el Corredor Mediterrani. De fet, va destacar que la connexió amb Castelló és la més congestionada de tot el Corredor.

Propostes de futur

Quant a l'Estació Central de València, Santano va informar que no hi ha hagut novetats i que continua vigent el pla de proposar un concurs internacional a finals d'any per al seu disseny.

 

  

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal