La Mancomunitat Camp de Túria impulsa tallers innovadors per a millorar l'ocupabilitat La Mancomunitat Camp de Túria impulsa tallers innovadors per a millorar l'ocupabilitat
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Mancomunitat Camp de Túria impulsa tallers innovadors per a millorar l'ocupabilitat

En un esforç continuat per fomentar l'ocupació i el desenvolupament professional a la comarca del Camp de Túria, la Mancomunitat i l'Ajuntament de Vilamarxant han unit forces per oferir una sèrie de tallers innovadors destinats a potenciar les habilitats laborals dels ciutadans. Aquesta iniciativa, que s'emmarca dins del Pacte Camp de Túria, representa un pas significatiu en la lluita contra l'atur i la millora de les perspectives laborals.

La jornada d'ahir va ser testimoni de dos tallers fonamentals: el "Pla d'Ocupabilitat" i el "Taller de Creació de Currículum". Aquests esdeveniments, dissenyats meticulosament per experts en ocupació, tenen com a objectiu principal dotar els participants de les eines necessàries per a navegar amb èxit pel mercat laboral actual, cada vegada més competitiu i canviant.

El finançament d'aquesta valuosa iniciativa prové de fonts tant autonòmiques com estatals. GVA LABORA, l'organisme valencià dedicat a l'ocupació i la formació, juntament amb el Ministeri d'Ocupació i Treball Social, han aportat els recursos necessaris per a fer realitat aquests tallers. Aquesta col·laboració entre diferents nivells de l'administració pública subratlla la importància que se li dona a la creació d'oportunitats laborals i al desenvolupament del capital humà a la Comunitat Valenciana.

La presència de Stefania Burlacu Vicol, regidora de les Àrees de Foment de l'Ocupació, Transparència i Participació de l'Ajuntament de Vilamarxant, va aportar un valor afegit a la jornada. La seua participació no només va demostrar el compromís de les autoritats locals amb la causa de l'ocupació, sinó que també va servir per a establir un vincle directe entre els ciutadans i els seus representants polítics en qüestions tan crucials com el desenvolupament professional i l'ocupabilitat.

L'enfocament dels tallers va més enllà de la simple transmissió d'informació. Com va explicar la Tècnica d'Ocupabilitat de la Mancomunitat Camp de Túria, l'objectiu és proporcionar un acompanyament integral a les persones que estan en cerca activa d'ocupació o que desitgen reorientar la seua carrera professional. "Les acompanyem en aquest trajecte per millorar les seues aptituds laborals i aconseguir una carrera professional exitosa", va afirmar, destacant la naturalesa personalitzada i holística de l'assistència oferida.

Aquests tallers aborden diverses facetes crucials del procés de cerca d'ocupació. El "Pla d'Ocupabilitat" se centra en l'elaboració d'estratègies a llarg termini per a millorar les perspectives laborals dels participants, incloent-hi l'anàlisi de les habilitats personals, la identificació d'àrees de millora i la planificació de la formació contínua. Per la seua banda, el "Taller de Creació de Currículum" ofereix tècniques avançades per a dissenyar un CV que destaque en un mercat laboral saturat, adaptant-lo a les demandes específiques de cada sector i posició.

La importància d'aquestes iniciatives no pot ser subestimada en el context econòmic actual. Amb un mercat laboral en constant evolució, influenciat per factors com la digitalització i la globalització, la necessitat d'adaptar-se i millorar constantment les habilitats professionals s'ha convertit en una necessitat imperiosa. Els tallers oferts pel Pacte Camp de Túria no només ajuden els participants a trobar feina a curt termini, sinó que també els proporcionen les eines necessàries per a mantenir-se competitius i rellevants al llarg de tota la seua carrera professional.

A més, aquestes activitats contribueixen a crear una xarxa de suport entre els participants, fomentant l'intercanvi d'experiències i coneixements. Aquest aspecte comunitari pot ser especialment valuós en moments de desànim o incertesa laboral, proporcionant un entorn de suport mutu i motivació.

En conclusió, la col·laboració entre la Mancomunitat Camp de Túria i l'Ajuntament de Vilamarxant, amb el suport financer de GVA LABORA i el Ministeri d'Ocupació i Treball Social, està donant fruits tangibles en forma de tallers pràctics i útils per a la ciutadania. Aquestes iniciatives no només estan millorant les perspectives laborals individuals, sinó que també estan contribuint al desenvolupament econòmic i social de tota la comarca. El compromís continuat amb aquestes accions promet un futur més pròsper i equitatiu per a tots els residents del Camp de Túria.


 


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal