La Comunitat Valenciana lidera el deute públic amb un 41,5% del PIB en el primer trimestre La Comunitat Valenciana lidera el deute públic amb un 41,5% del PIB en el primer trimestre
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Comunitat Valenciana lidera el deute públic amb un 41,5% del PIB en el primer trimestre

El deute de l'administració pública valenciana ha arribat a un 41,5% del PIB de la Comunitat Valenciana en el primer trimestre del 2024, el percentatge més alt de totes les comunitats autònomes d'Espanya. Aquest deute representa un import de 57.676 milions d'euros, segons les dades publicades aquest divendres pel Banc d'Espanya.

En el conjunt de l'estat, el deute de les administracions públiques s'ha situat en 1,613 bilions d'euros durant el mateix període, assolint un 109% del PIB. Aquesta xifra és 1,3 punts percentuals superiors al tancament del 2023, mentre que, en termes absoluts, el deute públic ha crescut un 5,1% respecte al mateix període de l'any anterior.

El Govern espanyol havia fixat per a enguany un objectiu de deute públic del 106,3% del PIB, però la taxa del primer trimestre ja supera aquest objectiu per al conjunt de l'any.

Pel que fa a l'evolució del deute dels diferents subsectors de les administracions públiques, el saldo del deute de l'Administració Central es va elevar a 1,474 bilions d'euros el març del 2024, representant el 99,6% del PIB, amb un increment del 6,3% respecte al mateix període de l'any anterior.

Per la seua banda, el deute de les comunitats autònomes va créixer fins als 329.000 milions d'euros entre gener i març, equivalent al 22,2% del PIB, amb un augment interanual del 2%. El deute de les corporacions locals es va situar en 23.000 milions d'euros, representant l'1,6% del PIB i suposant un increment del 0,4% respecte a l'any anterior.

Finalment, el saldo de deute de les administracions de la Seguretat Social es va situar en 116.000 milions d'euros, un 7,8% del PIB, amb un creixement interanual del 9,4%.

Pel que fa a l'evolució del deute per instruments i terminis, el deute materialitzat en valors a llarg termini va experimentar un creixement interanual del 6,8%, mentre que els préstecs a més d'un any es van reduir en un 6,1% respecte el març del 2023. En relació amb la distribució del saldo segons aquest desglossament d'instruments, el març del 2024, el deute es trobava materialitzat principalment en passius a llarg termini, representant un 95% del total, sent especialment significatiu el pes dels valors a llarg termini amb un 84,7%, mentre que el percentatge del deute a curt termini era d'un 5%.

 

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal