Julian Assange obté l'alliberament sota acord judicial amb els Estats Units Julian Assange obté l'alliberament sota acord judicial amb els Estats Units
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Julian Assange obté l'alliberament sota acord judicial amb els Estats Units

Julian Assange, fundador de WikiLeaks, ha tancat un capítol extens i tumultuós amb el govern dels Estats Units, que finalitza amb un acord que marca el seu alliberament després de passar cinc anys en la presó de Belmarsh a Londres. Assange, de 52 anys, va acceptar declarar-se culpable d'un càrrec d'espionatge relacionat amb la distribució il·legal d'informació sobre la seguretat nacional. A canvi, el Departament de Justícia dels EUA ha assentit a la seua posada en llibertat.

El pacte posa fi a una llarga batalla legal transatlàntica, en la qual s'han enfrontat els interessos de la seguretat nacional amb els de la llibertat de premsa. Assange es va refugiar durant set anys a l'ambaixada de l'Equador a Londres abans d'ésser detingut el 2019, quan Equador li va retirar l'asil. Des de llavors, ha romàs en custòdia a la presó de Belmarsh.

L'audiència on Assange acceptarà la seua culpabilitat està programada per aquest dimecres a les set de la vesprada, hora de la costa est dels EUA (de matinada del dijous a Espanya). La sentència serà de 62 mesos de presó, una durada superior als cinc anys ja complits. Després d'això, Assange serà lliure de retornar a la seua terra natal, Austràlia.

Assange va comparéixer davant un jutge federal a Saipan, capital de les Illes Marianes del Nord, un territori estatunidenc en l'oceà Pacífic i considerablement més proper a Austràlia. Aquesta localització reflecteix una concessió a les seues peticions de no ser extradit al territori continental dels EUA.

En un recent vídeo difós per WikiLeaks, Assange apareix vestit amb texans i una camisa blava, moments abans d'embarcar-se en un avió a l'aeroport de Stanstead. Stella Assange, la seua esposa, ha expressat el seu agraïment a través de Twitter a tots els que han suportat la lluita d'Assange durant aquests anys.

Aquest acord entre Assange i el Departament de Justícia dels EUA tanca definitivament un període d'incertesa i conflictes legals que ha captivat l'atenció mundial sobre els dilemes entre la seguretat i la transparència.

   



      

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal