Joves de Benaguasil s'endinsen en una enriquidora experiència d'intercanvi cultural a Guardistallo Joves de Benaguasil s'endinsen en una enriquidora experiència d'intercanvi cultural a Guardistallo
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Joves de Benaguasil s'endinsen en una enriquidora experiència d'intercanvi cultural a Guardistallo

En un gest que reforça els llaços d'agermanament entre dos municipis distants però units per l'esperit de cooperació, tretze joves de Benaguasil han emprés un viatge cap a Guardistallo, Itàlia, per a participar en un innovador programa d'intercanvi cultural i juvenil. Aquesta iniciativa, fruit de la col·laboració entre els ajuntaments d'ambdues localitats, s'estén fins al 3 de juliol i promet ser una experiència transformadora per als participants.

L'alcalde de Guardistallo, Sandro Ceccarelli, va rebre personalment els joves valencians, donant-los una càlida benvinguda que marca l'inici d'aquesta aventura intercultural. Aquest gest simbolitza l'esperit d'obertura i fraternitat que caracteritza l'agermanament entre els dos pobles.

Un dels aspectes més enriquidors d'aquest intercanvi és l'allotjament dels joves amb famílies locals. Aquesta convivència directa els permetrà submergir-se de ple en la cultura italiana, millorant les seues habilitats lingüístiques i adquirint una comprensió més profunda de les tradicions i costums de la regió. L'intercanvi d'experiències que sorgirà d'aquesta convivència promet ser un dels pilars fonamentals de l'aprenentatge intercultural.

El programa d'activitats dissenyat per a aquesta estada és ampli i variat, combinant elements culturals, històrics i d'oci. Els joves de Benaguasil, acompanyats per dos monitors, tindran l'oportunitat de visitar ciutats emblemàtiques com Volterra, Cecina, Pisa i Florència, cadascuna amb el seu propi llegat artístic i arquitectònic. A més, exploraran llocs d'interés com la mina de coure més antiga de la regió i un jardí botànic, oferint-los una perspectiva única sobre la història industrial i natural d'Itàlia.

No falten en l'agenda les activitats d'oci i esport, incloent visites a la platja, que proporcionaran moments de relaxació i diversió, fomentant alhora la cohesió del grup. Aquesta barreja d'activitats culturals i recreatives assegura una experiència equilibrada i enriquidora per als participants.

Ana Aleixandre, regidora de Joventut de Benaguasil, va acomiadar el grup a l'aeroport, destacant la importància d'aquesta iniciativa. "Aquest intercanvi va a permetre als nostres joves gaudir d'una experiència única i enriquidora", va assenyalar Aleixandre. La regidora va emfatitzar que aquest és el primer intercanvi promogut per l'ajuntament amb l'objectiu de facilitar als joves de Benaguasil l'oportunitat de viatjar a l'estranger, millorar les seues competències lingüístiques i conéixer altres realitats culturals.

La iniciativa s'emmarca en un esforç més ampli per part de l'Ajuntament de Benaguasil per a promoure experiències internacionals entre els seus joves. Aleixandre va expressar la seua confiança que aquesta serà "una experiència gratificant que recordaran", subratllant el potencial d'aquests intercanvis per a ampliar horitzons i fomentar una mentalitat més oberta i global entre la joventut.

Aquest tipus d'intercanvis culturals no només beneficien els participants directes, sinó que també enriqueixen les comunitats d'origen i destí. En tornar, s'espera que aquests joves compartisquen les seues experiències i nous coneixements amb la resta de la comunitat de Benaguasil, contribuint així a una major comprensió i apreciació de la diversitat cultural.

En un món cada vegada més interconnectat, iniciatives com aquesta juguen un paper crucial en la formació de ciutadans globals, capaços de navegar i apreciar les diferències culturals. L'experiència adquirida durant aquest intercanvi no només enriquirà les vides personals dels participants, sinó que també contribuirà a enfortir els llaços entre Benaguasil i Guardistallo, fomentant futures col·laboracions i intercanvis.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal