IU reivindica una nova etapa d'igualtat entre els partits dins de Sumar IU reivindica una nova etapa d'igualtat entre els partits dins de Sumar
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

IU reivindica una nova etapa d'igualtat entre els partits dins de Sumar


IU veu 'superat' el model organitzatiu confús de Sumar, que ha d'assumir una relació entre 'iguals' amb els partits

Si la societat no entén com t'organitzes difícilment entendrà el projecte polític", aprofundeix Antonio Maíllo

El coordinador federal d'Izquierda Unida (IU), Antonio Maíllo, ha declarat que el model organitzatiu de Sumar per integrar en les seues estructures les diverses forces de l'esquerra alternativa està "superat" i que la nova etapa es basarà en una relació d'igualtat entre els aliats. "No estarem els partits sota un paraigua de res", ha recalcat.

A més, ha subratllat que el projecte d'unitat impulsat per Sumar té sentit, però que vincular, per exemple, amb el mateix nom el front ampli de formacions, el grup parlamentari en el Congrés, la candidatura a les eleccions europees i la denominació d'un partit concret (Moviment Sumar) ha generat "confusió".

"En aquest temps de calma que comença és necessari un poc de seny i un nou marc de sentit comú, que fem molta pedagogia perquè hi ha un principi polític que és gairebé una llei: si la societat no entén ni com t'organitzes difícilment entendrà quin projecte polític tens", ha manifestat en declaracions a TVE, recollides per Europa Press.

Maíllo celebra que Sumar com a partit haja iniciat ahir aquest període de reflexió "positiu" i del que espera tindre sort, i ha afegit que, en paral·lel, formacions com IU, Compromís i Més Madrid també faran el seu debat per extraure conclusions de cara al futur després del revés electoral del 9 de juny. Això sí, ha manifestat que es farà "sense derrotismes", atés que en un context d'ascens de la dreta i l'extrema dreta, a Espanya hi ha govern progressista on Sumar té la part "més audaç".

ELS PROJECTES D'"HIPERLIDERATGES SENSE ORGANITZACIÓ" SÓN "EFÍMERS"

També ha sentenciat que la realitat "és tossuda" i supera qualsevol "tesi per molt brillant que siga", atés que el mal resultat de les europees va evidenciar que "no es pot construir un espai si no és amb la comoditat de les parts".

Alhora, i com va desglossar en una etapa a la militància d'IU el passat dilluns, ha manifestat que en aquesta dècada s'ha evidenciat que els partits amb "hiperlideratges sense organització per sota són efímers".

De cara a aquesta nova etapa, el líder d'IU ha vaticinat que la seua formació tindrà un paper important, gràcies a la seua implantació municipal per tot el país, per construir aliances des del territori i caminar cap a un sistema on s'acaben la "decisió vertical" en favor de mètodes democràtics en la presa de decisions des del diàleg entre tots.

SUMAR SERÀ "UN MÉS" DINS DE LA COALICIÓ

D'altra banda, Maíllo ha apreciat, en funció de les informacions publicades en premsa, que Sumar sembla assumir una nova etapa de relació d'"igual a igual" amb els seus socis i la creació d'acords "per consens".

"No anem a estar els partits sota un paraigua de res, sinó que estarem en una relació d'igualtat i fraternitat entre tots. En la qual 'Moviment Sumar' serà un més, igual que Més Madrid, IU, els 'Comuns', Chunta o Més per Mallorca", ha aprofundit.

Respecte a la seua valoració que la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, continue amb el lideratge polític del soci minoritari de l'Executiu, Maíllo ha respost que "indubtablement" ha de ser així, atés que és el càrrec amb més rang en el Govern, ha desplegat polítiques "extraordinàries" en el Ministeri de Treball i és un "encert" que continue coordinant Sumar en el pla institucional, ja que aporta "estabilitat".




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal