Guilarte insisteix en la seua dimissió si el CGPJ no es renova: 'Si això s'esgota, què pinte jo ací?' Guilarte insisteix en la seua dimissió si el CGPJ no es renova: 'Si això s'esgota, què pinte jo ací?'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Guilarte insisteix en la seua dimissió si el CGPJ no es renova: 'Si això s'esgota, què pinte jo ací?'

Afirma que és "difícil" que PSOE i PP arriben a un acord abans de l'ultimàtum i critica la "reinterpretació absurda" de la seua proposta

El president interí del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Vicente Guilarte, ha reiterat la seua intenció de dimitir si continua sense renovar-se l'òrgan de govern dels jutges, al·legant que si "no pinta res" i genera més conflictes dels que pot resoldre, haurà arribat el moment de renunciar al càrrec, una decisió que podria ser imminent.

En una entrevista a Onda Cero recollida per Europa Press, Guilarte ha expressat que la seua intenció és dimitir quan senta que la seua presència no aporta res de positiu i genera més problemes dels que pot solucionar. Ha detallat que si encara no ha dimitit de la Presidència interina del CGPJ és perquè tem que la seua renúncia seria utilitzada amb fins polítics i no tindria "la més mínima repercussió", com va ocórrer amb la dimissió del seu predecessor, Carlos Lesmes.

Guilarte ha confessat sentir-se com un "joguet d'altres tensions", sent criticat des de "l'esquerra, la dreta i el centre" malgrat haver intentat mantenir una postura neutral. "És desalentador que quan pretens ajudar, se't qüestiona des de totes parts", ha declarat, subratllant que la seua falta d'inclinació cap al càrrec li dona la llibertat per a expressar les seues opinions, tot i que cada vegada amb més desil·lusió.

El president interí del CGPJ ha assenyalat que mentre crega que pot "oferir alguna cosa", continuarà intentant-ho, malgrat les crítiques, incloses les dels vocals del CGPJ. Respecte a una possible reactivació de les negociacions entre PSOE i PP per a la renovació de l'òrgan, Guilarte s'ha mostrat disposat a col·laborar mentre siga possible. No obstant això, ha subratllat que "quan això ja s'esgote" i quan ja no li cride "ningú als programes de televisió o ràdio", es preguntarà: "què pinte jo ací?".

Veu difícil un acord entre PSOE i PP

Preguntat sobre la possibilitat d'un acord per a la renovació del CGPJ dins dels 15 dies d'ultimàtum donats pel president del Govern, Pedro Sánchez, Guilarte ha admés que ho veu "difícil" perquè percep una manca de voluntat negociadora entre les parts, PSOE i PP.

"Tant de bo, però jo ho veig difícil perquè sembla que pot no haver-hi voluntat negociadora. Aquest és el problema", ha explicat, lamentant que hi ha una "desconfiança absoluta entre ambdues parts" que busquen obtenir "un rèdit polític" de la renovació de l'òrgan de govern dels jutges.

Per a Guilarte, és complicat "obtenir dos rèdits polítics" d'un mateix assumpte, ja que amb dues postures enfrontades "és inviable". "Mentre estiguem així, serà difícil", ha conclòs referint-se als contactes dels negociadors del PSOE i del PP amb la vicepresidenta de la Comissió Europea encarregada de l'Estat de dret, Vera Jourova, per a reprendre les converses que estan en pausa des del passat 13 de març.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal