Finalitzada la millora de la connexió de Llíria amb l’A-3 i la CV-35 Finalitzada la millora de la connexió de Llíria amb l’A-3 i la CV-35
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Finalitzada la millora de la connexió de Llíria amb l’A-3 i la CV-35

La Diputació de València, en col·laboració amb l'Ajuntament de Llíria, ha conclòs el projecte de millora de la connexió de la ciutat amb les carreteres A-3 i CV-35. Aquest projecte inclou la construcció d'una nova glorieta a l'entrada de Llíria per la zona del cementeri i una ronda per a la circumval·lació del trànsit urbà. La diputada de Carreteres, Reme Mazzolari, i el regidor de Llíria, Paco García, han visitat la zona per avaluar les necessitats i acordar les actuacions definitives.

 Acord de col·laboració i millores proposades

El dissabte 13 d'abril de 2024, es va anunciar que l'Ajuntament de Llíria s'encarregaria de la redacció del projecte constructiu, mentre que la Diputació de València assumiria l'execució de les obres. Aquest acord s'ha formalitzat mitjançant un conveni de col·laboració, un model que ja s'ha utilitzat en altres localitats com Gandia i que es preveu replicar en llocs com Puçol, Calles i Llaurí.

Mazzolari va explicar que "aquesta millora va sorgir després d'una visita sobre el terreny per part del personal tècnic de la Diputació i de l'Ajuntament, en la qual es va fer una completa anàlisi de les necessitats actuals i la projecció a mitjà i llarg termini". Va destacar que "l'ajuntament ja disposava d'un projecte constructiu, però el seu cost era inassumible per les arques municipals. Per això, s'ha optat per la fórmula del conveni, que estalvia temps i diners en la redacció d'un projecte propi de la Diputació".

Detalls del projecte constructiu

El projecte se centra principalment en el tram que va des del carrer Juan Izquierdo fins a la rotonda de connexió de Benaguasil a la CV-35. Les millores inclouran la reparació, pavimentació i senyalització del tram, amb l'objectiu de millorar la seguretat viària.

La nova glorieta a prop del cementeri permetrà distribuir el trànsit en diverses direccions i facilitarà l'accés a les zones d'aparcament. Aquesta intervenció és necessària per resoldre els problemes de trànsit en una zona on conflueixen vehicles i persones de diferents punts.

A més, el projecte preveu la millora de la carretera que ve del Barranc de les Hortes. Paco García, regidor de Mobilitat Sostenible i Camins de Llíria, ha destacat que aquesta actuació "ha de ser el punt de partida d'una futura ronda que pacifique el trànsit de la ciutat".

García va valorar molt positivament aquest conjunt d'actuacions, destacant que "es tracta d'una via que no només dona servei a la població de Llíria, sinó que és clau com a eix de connexió de tota la comarca, ja que és la sortida cap a l'A-3 a través de la CV-50".

Aquestes millores suposaran un avanç significatiu per a la mobilitat i la seguretat viària de la zona, facilitant el trànsit tant per a residents com per a visitants, millorant així la qualitat de vida a Llíria i els seus voltants.

  


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal