Olocau acull l'Assemblea General d'Escola Valenciana i ret homenatge al mestre Ferran Zurriaga Olocau acull l'Assemblea General d'Escola Valenciana i ret homenatge al mestre Ferran Zurriaga
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Olocau acull l'Assemblea General d'Escola Valenciana i ret homenatge al mestre Ferran Zurriaga

          





El CRA Alt Carraixet - Col·legi Mestre Ferran Zurriaga d'Olocau va ser dissabte passat 29 de juny l'escenari de l'Assemblea General d'Escola Valenciana, un esdeveniment de gran rellevància per al futur de l'educació en valencià. Aquesta trobada, que ha reunit membres destacats de l'organització, representants locals i familiars de Ferran Zurriaga, ha servit com a plataforma per a delinear les estratègies i accions que guiaran l'entitat en els pròxims anys.

La jornada va tindre un caire especialment emotiu, ja que s'ha aprofitat l'ocasió per a retre homenatge a Ferran Zurriaga, mestre i investigador local. La seua contribució inestimable a l'àmbit educatiu i a la promoció de l'escola en valencià ha estat reconeguda per tots els assistents, incloent-hi familiars del cronista d'Olocau que han volgut sumar-se a l'acte.

Entre els participants destacats, s'han fet presents membres de la Corporació Municipal d'Olocau. Els regidors Pascual Esteve i Desa Vilaplana, juntament amb l'alcalde Antonio Ropero, han representat el consistori. Ropero ha participat activament en els discursos de benvinguda, compartint protagonisme amb altres figures rellevants del món educatiu i cultural valencià.

Voro Golfe, president de la Coordinadora pel valencià Camp de Túria, Alexandra Usó, presidenta d'Escola Valenciana, i Carme Agulló, professora del Departament d'Educació Comparada i Història de l'Educació de la Universitat de València i activista per l'escola valenciana, han estat les veus que van acompanyar l'alcalde en les intervencions inicials. Tots ells han coincidit a destacar la trajectòria i el llegat de Ferran Zurriaga, així com el seu ferm compromís amb la llengua valenciana.

Com a part de l'homenatge, es va projectar un vídeo per a il·lustrar la vida i obra del mestre Zurriaga, oferint als assistents una visió més completa de la seua influència en l'educació valenciana.

L'Assemblea General no s'ha limitat a les celebracions, sinó que ha estat un espai de debat i reflexió. Al llarg del dia, els participants han abordat diversos aspectes interns de l'organització, posant en comú idees i propostes per a enfortir la seua tasca en favor de l'educació en valencià.

Per a concloure la jornada, s'ha fet una visita cultural pel municipi d'Olocau, permetent als assistents conéixer de primera mà el patrimoni i la història de la localitat que els ha acollit.

L'alcalde Antonio Ropero va expressar la seua satisfacció pel fet que Escola Valenciana haja escollit Olocau com a seu de la seua Assemblea General. Segons les seues paraules, aquesta decisió "demostra el pes del nostre municipi en el món educatiu, amb un col·legi que és una referència i amb una tradició representada per dones i homes que, com Ferran Zurriaga, s'han entregat durant dècades per a millorar l'ensenyament i promoure l'ús del valencià".

Ropero ha aprofitat l'ocasió per a agrair a Escola Valenciana i a la seua presidenta la realització d'aquest acte tan significatiu al municipi. A més, ha encoratjat tots els membres de l'organització a "continuar duent a terme la vostra tasca tan important en defensa de l'educació pública, de qualitat i en valencià".

La celebració d'aquesta Assemblea General a Olocau no només ha servit per a reafirmar el compromís d'Escola Valenciana amb l'educació en la llengua pròpia, sinó que també ha posat de manifest la importància de figures com Ferran Zurriaga en la construcció d'un model educatiu inclusiu i arrelat al territori. L'esdeveniment ha deixat palesa la vitalitat del moviment en favor de l'escola valenciana i la seua capacitat per a adaptar-se als reptes educatius del futur.

  





Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

BlueSky Mastodon NotaLegal