Ens Uneix pacta amb el PP 'per diners' i assegura l'acord sempre que no s'involucre Vox Ens Uneix pacta amb el PP 'per diners' i assegura l'acord sempre que no s'involucre Vox
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Ens Uneix pacta amb el PP 'per diners' i assegura l'acord sempre que no s'involucre Vox

El líder d'Ens Uneix i alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha admés que el pacte amb el PP per a compartir govern a la Diputació de València es va fer "per diners" i no per afinitat política. Aquesta aliança es mantindrà sempre que no s'involucre Vox en el govern. Rodríguez també ha expressat la seua confiança en què no serà necessari el suport de Vox per aprovar els pròxims pressupostos.

Rodríguez va justificar l'acord amb el PP mencionant les inversions compromeses per a la seua comarca, fent referència específica a la reactivació de les obres de l'Hospital d'Ontinyent. Segons va explicar en una entrevista a À Punt arreplegada per Europa Press, "quan no et cases per amor, el següent és que et cases per diners". Aquesta afirmació subratlla el pragmatisme amb què. Ens Uneix aborda les seues aliances polítiques, destacant la seua llibertat per a pactar amb qui beneficie més al seu municipi.

Un aspecte clau del pacte és . Ens Uneix mantindrà la seua col·laboració amb el PP sempre que es complisquen els termes acordats i no s'involucre Vox en el govern de la Diputació. Rodríguez va assegurar que l'acord es trencaria "de manera immediata" si es permet l'entrada de Vox al govern provincial. A més, va expressar la seua esperança de convéncer el PSPV i Compromís per abstenir-se en la votació dels pròxims pressupostos de la Diputació, evitant així la necessitat del suport de Vox.

Ens Uneix, segons Rodríguez, no té la intenció de donar suport incondicional a cap partit. El seu enfocament és negociar amb diferents forces polítiques per maximitzar els beneficis per al seu municipi. En aquest sentit, va afirmar que el seu partit té la capacitat de decidir qui té el poder i negociar amb uns i altres sense problemes, amb l'objectiu de beneficiar-se.

El líder d'Ens Uneix també va obrir la porta a la possibilitat de presentar-se a les eleccions autonòmiques de 2027, destacant que el partit està construint una estructura sòlida a les províncies d'Alacant i València, amb l'objectiu d'establir-se també a Castelló. Rodríguez va cridar a sumar-se a la gent "cansada de les trinxeres" polítiques tradicionals, afirmant que el partit pot tenir una entesa amb el PP en la Diputació però votar en contra d'ells en altres qüestions, com la llei de concòrdia i el plurilingüisme, coincidint en aquests casos amb el PSPV i Compromís.

Respecte al PSPV, Rodríguez va abordar la seua relació amb el partit del qual va formar part fins a la seua acusació en el cas Alqueria, de la qual va ser absolt. Va expressar la seua voluntat de "tancar ferides i continuar avant", encara que va criticar decisions com el nomenament de Rebeca Torró com a síndica socialista, que va qualificar de "provocació". També va manifestar el seu descontentament amb la percepció del PSPV cap a Ens Uneix, considerant que el partit socialista va menysprear la seua formació.

En referència a la nova líder del PSPV, la ministra Diana Morant, Rodríguez va criticar el seu procés d'elecció, considerant que va ser imposada pel president del Govern, Pedro Sánchez. Va subratllar la importància de l'equip que l'envolta i va afirmar que no hauria de recolzar-se en aquells que van portar al partit a la derrota.

Quant a la relació amb Mónica Oltra, exvicepresidenta de la Generalitat i exlíder de Compromís, Rodríguez va destacar la seua bona relació personal amb ella, encara que va veure "complicat" que s'unira a Ens Uneix. Va elogiar Oltra com una "bona persona", una qualitat que considera essencial per a un polític. També va lamentar la judicialització de la política i les conseqüències negatives que aquesta pot tenir per als implicats, independentment de les absolucions posteriors.

En conjunt, el lideratge de Rodríguez es caracteritza per un pragmatisme enfocat en el benefici municipal i una disposició a negociar amb diverses forces polítiques, mantenint unes línies roges clares respecte a la col·laboració amb Vox.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal