El valencià als mitjans de proximitat i nous formats: Una anàlisi exhaustiva a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània El valencià als mitjans de proximitat i nous formats: Una anàlisi exhaustiva a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El valencià als mitjans de proximitat i nous formats: Una anàlisi exhaustiva a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània


L'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València acollirà el pròxim dilluns 1 de juliol una taula redona centrada en la situació del valencià als mitjans de proximitat i els nous formats. L'esdeveniment, organitzat per l'Associació de Mitjans d'Informació i de Comunicació (AMIC) amb el suport de la Generalitat de Catalunya, tindrà lloc entre les 17.45 i les 19.30 hores.

La jornada compta amb un programa complet que inclou diverses intervencions i debats. Marc Bataller, secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió de la Generalitat de Catalunya, i Ramon Grau, president d'AMIC Valencians, seran els encarregats d'inaugurar l'acte. La seua participació, juntament amb la d'Eva Pomares, directora general de Difusió de la Generalitat de Catalunya, té com a objectiu principal conéixer de primera mà la realitat del valencià en l'àmbit dels mitjans de comunicació i les noves plataformes.

Un dels punts destacats de la jornada serà la presentació d'una campanya publicitària de Turisme en mitjans del País Valencià. Aquesta iniciativa subratlla la importància dels mitjans locals en la promoció del territori i la seua cultura.

El primer debat de la vesprada se centrarà en la situació actual del valencià als mitjans de proximitat del País Valencià. Aquest panell comptarà amb la participació de tres experts en la matèria: Violeta Tena, vicepresidenta de la Unió de Periodistes i periodista del setmanari El Temps; Francesc Martínez Sanchis, membre del Consell de l'Audiovisual del País Valencià; i Moisés Vizcaino, editor del Diari La Veu del País Valencià. Aquests professionals aportaran les seues perspectives sobre els reptes i les oportunitats que enfronta la llengua valenciana en l'ecosistema mediàtic actual.

A continuació, es durà a terme un segon debat que explorarà les perspectives del podcàsting en valencià. Aquest format, que ha guanyat popularitat en els últims anys, representa una nova frontera per a la difusió de continguts en llengua valenciana. Els participants en aquesta taula seran Andrea Kruitof, del pòdcast "Greuges Pendents"; Cristian Hernández, del pòdcast "El dolcet pal cafè"; i Maria Devesa, del pòdcast "Deparkineo". El periodista i expert en podcàsting Xavier Martínez moderarà aquesta secció, aportant la seua experiència en el camp.

L'AMIC ha destacat la importància d'aquest esdeveniment, assenyalant que un dels trets distintius dels mitjans de proximitat valencians és la seua capacitat d'informar i comunicar en la llengua pròpia dels habitants del territori. Aquesta característica no només reforça la identitat cultural, sinó que també contribueix a la preservació i promoció del valencià en l'esfera pública.

La celebració d'aquesta taula redona arriba en un moment crucial per als mitjans de comunicació en valencià. Amb l'auge de les plataformes digitals i les xarxes socials, els reptes i les oportunitats per a la llengua s'han multiplicat. Els nous formats, com el podcàsting, ofereixen vies innovadores per a arribar a audiències més àmplies i diverses, especialment entre les generacions més joves.

L'esdeveniment també servirà com a punt de trobada per a professionals del sector, acadèmics i responsables de polítiques lingüístiques. S'espera que les discussions generen idees i estratègies per a enfortir la presència del valencià en l'ecosistema mediàtic, tant en els mitjans tradicionals com en les plataformes emergents.

   


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal